Street Kitchen

Hamisgulyásleves

Hamis gulyásleves

Hozzávalók
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
1 tk
őrölt kömény
1 tk
sűrített paradicsom
2 szál
sárgarépa
(130 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
0.5 db
zellergumó
(500 g/db)
3 db
krumpli
(180 g/db)
1 ek
fűszerpaprika
2 ek
daráltpaprika-krém
1 - 1.5 l
víz
só, bors
1 ek
mustár
1 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

Kíváncsi vagy, milyen a hamis gulyásleves, amiben nincs hús? Akkor mutatjuk!

Olajat melegítünk egy fazékban. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a babérlevelet, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a köményt is, majd további 3 perc dinsztelés után a sűrített paradicsomot, amit fél perc alatt, közepesen erős hőfokon lepirítunk. Mehet a fazékba a felkarikázott sárgarépa és fehérrépa, a kb. 1 cm-es kockákra vágott zeller és a 2 cm-es kockákra vágott krumpli. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Amikor forr, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a mustárt, a petrezselymet egészben, és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ez kb. 20 perc.

Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.   

Hamis gulyásleves csipetkével
Hamis gulyásleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Ha kíváncsi lennél a többi gulyásreceptünkre is, mutatunk egy kis ízelítőt belőlük, de ez még csak a jéghegy csúcsa! A legkülönfélébb húsokkal, szuper zöldséges verziókat találsz, íme néhány:

Babgulyás házi csipetkével

Vega lencsegulyás

Bográcsgulyás

www.streetkitchen.hu

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy milyen gulyás az, amiben nincs hús. A válasz egyszerű: hamis gulyás. Nyilván nem olyan, mint a húsos verzió, viszont nem is kell órákig várni, hogy elkészüljön, és igen ízletes kis leves lesz a végeredmény.

Hozzávalók

4 főre
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
1 tk
őrölt kömény
1 tk
sűrített paradicsom
2 szál
sárgarépa
(130 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
0.5 db
zellergumó
(500 g/db)
3 db
krumpli
(180 g/db)
1 ek
fűszerpaprika
2 ek
daráltpaprika-krém
1 - 1.5 l
víz
só, bors
1 ek
mustár
1 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem

Kíváncsi vagy, milyen a hamis gulyásleves, amiben nincs hús? Akkor mutatjuk!

Olajat melegítünk egy fazékban. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a babérlevelet, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a köményt is, majd további 3 perc dinsztelés után a sűrített paradicsomot, amit fél perc alatt, közepesen erős hőfokon lepirítunk. Mehet a fazékba a felkarikázott sárgarépa és fehérrépa, a kb. 1 cm-es kockákra vágott zeller és a 2 cm-es kockákra vágott krumpli. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Amikor forr, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a mustárt, a petrezselymet egészben, és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ez kb. 20 perc.

Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.   

Hamis gulyásleves csipetkével
Hamis gulyásleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Ha kíváncsi lennél a többi gulyásreceptünkre is, mutatunk egy kis ízelítőt belőlük, de ez még csak a jéghegy csúcsa! A legkülönfélébb húsokkal, szuper zöldséges verziókat találsz, íme néhány:

Babgulyás házi csipetkével

Vega lencsegulyás

Bográcsgulyás

Ha tetszett a Hamis gulyásleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept