Kíváncsi vagy, milyen a hamis gulyásleves, amiben nincs hús? Akkor mutatjuk!
Olajat melegítünk egy fazékban. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a babérlevelet, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a köményt is, majd további 3 perc dinsztelés után a sűrített paradicsomot, amit fél perc alatt, közepesen erős hőfokon lepirítunk. Mehet a fazékba a felkarikázott sárgarépa és fehérrépa, a kb. 1 cm-es kockákra vágott zeller és a 2 cm-es kockákra vágott krumpli. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Amikor forr, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a mustárt, a petrezselymet egészben, és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ez kb. 20 perc.
Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

- Elkészítési idő: 50 perc