A pesztós karácsonyfa saját készítésű pesztóval lesz az igazi, ehhez a fenyőmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy aprítógépben lezúzzuk.
Az egyik leveles tésztát kiterítjük, lekenjük a pesztóval, illetve megszórjuk a felaprított sajttal, végül rárakjuk a másik tésztalapot és lenyomkodjuk. A sütőpapírral együtt tepsire tesszük a tésztát, és előbb háromszög alakúra vágjuk, aztán vízszintes irányban, egymástól 3 cm távolságra bevagdossuk a tésztát a szélétől majdnem a közepéig, és az így kapott „ágakat” megcsavarjuk.
Lekenjük a lazán felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 40 perc
