Partykaják

Sajtos-házipesztóskarácsonyfa

Sajtos-házi pesztós karácsonyfa

Hozzávalók
2 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
125 g
maasdamer sajt
1 db
tojás
2 ek
fekete szezámmag
A pesztóhoz
1 csokor
friss bazsalikom
40 g
pirított fenyőmag
2 gerezd
fokhagyma
25 g
parmezán
só, bors
120 ml
olívaolaj

Elkészítés

A pesztós karácsonyfa saját készítésű pesztóval lesz az igazi, ehhez a fenyőmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy aprítógépben lezúzzuk.

Az egyik leveles tésztát kiterítjük, lekenjük a pesztóval, illetve megszórjuk a felaprított sajttal, végül rárakjuk a másik tésztalapot és lenyomkodjuk. A sütőpapírral együtt tepsire tesszük a tésztát, és előbb háromszög alakúra vágjuk, aztán vízszintes irányban, egymástól 3 cm távolságra bevagdossuk a tésztát a szélétől majdnem a közepéig, és az így kapott „ágakat” megcsavarjuk.

Lekenjük a lazán felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 40 perc

házi pesztós karácsonyfa
Sajtos-házi pesztós karácsonyfa (Fotó: Street Kitchen)

Még több cuccos karácsonyfa recept:

Karácsonyfa alakú fokhagymás golyók sajttal töltve

Karácsonyfa brownie

Spenótos karácsonyfa

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Igazi karácsonyi előétel, amit persze nem csak az ünnepekkor érdemes elkészíteni. Fontos, hogy a pesztó házi legyen, mert azzal lesz az igazi!

Hozzávalók

1 darabhoz
2 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
125 g
maasdamer sajt
1 db
tojás
2 ek
fekete szezámmag
A pesztóhoz
1 csokor
friss bazsalikom
40 g
pirított fenyőmag
2 gerezd
fokhagyma
25 g
parmezán
só, bors
120 ml
olívaolaj

A pesztós karácsonyfa saját készítésű pesztóval lesz az igazi, ehhez a fenyőmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy aprítógépben lezúzzuk.

Az egyik leveles tésztát kiterítjük, lekenjük a pesztóval, illetve megszórjuk a felaprított sajttal, végül rárakjuk a másik tésztalapot és lenyomkodjuk. A sütőpapírral együtt tepsire tesszük a tésztát, és előbb háromszög alakúra vágjuk, aztán vízszintes irányban, egymástól 3 cm távolságra bevagdossuk a tésztát a szélétől majdnem a közepéig, és az így kapott „ágakat” megcsavarjuk.

Lekenjük a lazán felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 40 perc

házi pesztós karácsonyfa
Sajtos-házi pesztós karácsonyfa (Fotó: Street Kitchen)

Még több cuccos karácsonyfa recept:

Karácsonyfa alakú fokhagymás golyók sajttal töltve

Karácsonyfa brownie

Spenótos karácsonyfa

Ha tetszett a Sajtos-házi pesztós karácsonyfa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept