Tojásos ételek

Huevosalaflamenca

Huevos a la flamenca
huevos-a-la-flamenca

Hozzávalók
80 g
érlelt sonka
80 g
chorizo kolbász
30 ml
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
2 tk
füstölt fűszerpaprika
500 g
paradicsom konzerv
(egész, hámozott paradicsomból)
bors
75 g
zöldborsókonzerv
4 db
tojás
80 g
pecorino sajt
A tálaláshoz
0.25 csokor
petrezselyem
kovászos kenyér

Elkészítés
  1. A huevos a la flamenca első lépéseként elkészítjük a sofritót, azaz az alapot, amihez felkockázzuk a sonkát és a kolbászt, majd az olívaolajon lepirítjuk. Kiszedjük egy tálba és félretesszük.

  2. A zsiradékot a serpenyőben hagyjuk, és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és fokhagymát a babérlevelekkel együtt. 

  3. Pár perc pirítás után rádobjuk a füstölt pirospaprikát, keverünk rajta párat, beleöntjük a paradicsomot, és egy fakanál segítségével szétnyomkodjuk. 

  4. Letakarva 10-15 percig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk, és félidőnél beledobjuk a zöldborsót. Ahogy a paradicsom leve kicsit elfőtt és sűrűbb lett az állaga, átszedjük egy hőálló edénybe a paradicsomos alapot.

  5. A tojásokat a tetejére ütjük, amiket még sózunk, borsozunk, majd a tojások körül megszórjuk a pirított sonkával és ráreszeljük a sajtot.

  6. Előmelegített sütőben, 200 fokon 8-10 percig sütjük, amíg a tojások fehér része teljesen átsült, de a sárgája még krémes. 

  7. A sütőből kivéve megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel.

  8. Még melegen, pirítóssal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez az andalúz étel tökéletes brunch-hoz vagy egy hétköznapi gyors vacsihoz. Fokhagymás pirítóssal lehet extrázni, és indulhat a tunkolás!

Hozzávalók

4 fő részére
80 g
érlelt sonka
80 g
chorizo kolbász
30 ml
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
2 tk
füstölt fűszerpaprika
500 g
paradicsom konzerv
(egész, hámozott paradicsomból)
bors
75 g
zöldborsókonzerv
4 db
tojás
80 g
pecorino sajt
A tálaláshoz
0.25 csokor
petrezselyem
kovászos kenyér

Elkészítés

  1. A huevos a la flamenca első lépéseként elkészítjük a sofritót, azaz az alapot, amihez felkockázzuk a sonkát és a kolbászt, majd az olívaolajon lepirítjuk. Kiszedjük egy tálba és félretesszük.

  2. A zsiradékot a serpenyőben hagyjuk, és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és fokhagymát a babérlevelekkel együtt. 

  3. Pár perc pirítás után rádobjuk a füstölt pirospaprikát, keverünk rajta párat, beleöntjük a paradicsomot, és egy fakanál segítségével szétnyomkodjuk. 

  4. Letakarva 10-15 percig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk, és félidőnél beledobjuk a zöldborsót. Ahogy a paradicsom leve kicsit elfőtt és sűrűbb lett az állaga, átszedjük egy hőálló edénybe a paradicsomos alapot.

  5. A tojásokat a tetejére ütjük, amiket még sózunk, borsozunk, majd a tojások körül megszórjuk a pirított sonkával és ráreszeljük a sajtot.

  6. Előmelegített sütőben, 200 fokon 8-10 percig sütjük, amíg a tojások fehér része teljesen átsült, de a sárgája még krémes. 

  7. A sütőből kivéve megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel.

  8. Még melegen, pirítóssal tálaljuk.

huevos-a-la-flamenca-4
Huevos a la flamenca (Fotó: Street Kitchen)

Sk tipp: a paradicsomot pépesíthetitek felhasználás előtt, illetve használhattok frisset is, akkor viszont tovább kell főzni. Tovább lehet gazdagítani ezt az ételt babbal, csicseriborsóval, burgonyával vagy kaliforniai paprikával is, ha pedig elhagyjuk a sonkát és a kolbászt, vega ételt kapunk. :)

Ha ízlett ez a spanyolos tojásos fogás, mutatunk még pár szaftos, izgalmas receptet, amit érdemes kipróbálni:

Mexikói melegszendvics

Reggeli tortillatál

Marhahúsos quesadilla

Ha tetszett a huevos a la flamenca receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése