A huevos a la flamenca első lépéseként elkészítjük a sofritót, azaz az alapot, amihez felkockázzuk a sonkát és a kolbászt, majd az olívaolajon lepirítjuk. Kiszedjük egy tálba és félretesszük.
A zsiradékot a serpenyőben hagyjuk, és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és fokhagymát a babérlevelekkel együtt.
Pár perc pirítás után rádobjuk a füstölt pirospaprikát, keverünk rajta párat, beleöntjük a paradicsomot, és egy fakanál segítségével szétnyomkodjuk.
Letakarva 10-15 percig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk, és félidőnél beledobjuk a zöldborsót. Ahogy a paradicsom leve kicsit elfőtt és sűrűbb lett az állaga, átszedjük egy hőálló edénybe a paradicsomos alapot.
A tojásokat a tetejére ütjük, amiket még sózunk, borsozunk, majd a tojások körül megszórjuk a pirított sonkával és ráreszeljük a sajtot.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 8-10 percig sütjük, amíg a tojások fehér része teljesen átsült, de a sárgája még krémes.
A sütőből kivéve megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel.
Még melegen, pirítóssal tálaljuk.
Huevosalaflamenca
Ez az andalúz étel tökéletes brunch-hoz vagy egy hétköznapi gyors vacsihoz. Fokhagymás pirítóssal lehet extrázni, és indulhat a tunkolás!
A Huevos a la flamenca egy igazi mediterrán kedvenc: Andalúziából indult, de gyorsan belopja magát bárki szívébe, aki egyszer megkóstolja. A fűszeres paradicsomalap, a krémesre sült tojás és a szaftos kolbász-sonka kombó nem kérdezi, milyen napod volt – csak jóllakat. Külön jó hír, hogy a recept jól variálható, és kezdőknek sem jelent kihívást! :)
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A huevos a la flamenca első lépéseként elkészítjük a sofritót, azaz az alapot, amihez felkockázzuk a sonkát és a kolbászt, majd az olívaolajon lepirítjuk. Kiszedjük egy tálba és félretesszük.
A zsiradékot a serpenyőben hagyjuk, és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és fokhagymát a babérlevelekkel együtt.
Pár perc pirítás után rádobjuk a füstölt pirospaprikát, keverünk rajta párat, beleöntjük a paradicsomot, és egy fakanál segítségével szétnyomkodjuk.
Letakarva 10-15 percig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk, és félidőnél beledobjuk a zöldborsót. Ahogy a paradicsom leve kicsit elfőtt és sűrűbb lett az állaga, átszedjük egy hőálló edénybe a paradicsomos alapot.
A tojásokat a tetejére ütjük, amiket még sózunk, borsozunk, majd a tojások körül megszórjuk a pirított sonkával és ráreszeljük a sajtot.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 8-10 percig sütjük, amíg a tojások fehér része teljesen átsült, de a sárgája még krémes.
A sütőből kivéve megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel.
Még melegen, pirítóssal tálaljuk.

Sk tipp: a paradicsomot pépesíthetitek felhasználás előtt, illetve használhattok frisset is, akkor viszont tovább kell főzni. Tovább lehet gazdagítani ezt az ételt babbal, csicseriborsóval, burgonyával vagy kaliforniai paprikával is, ha pedig elhagyjuk a sonkát és a kolbászt, vega ételt kapunk. :)
Ha ízlett ez a spanyolos tojásos fogás, mutatunk még pár szaftos, izgalmas receptet, amit érdemes kipróbálni:
Ha tetszett a huevos a la flamenca receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



