Hirdetés

Így készül a frankó lángos!

Hozzávalók

5
darabhoz
+
1 kg liszt
1 kocka élesztő
2 tk só
1 csipet cukor
tejföl
sajt
fokhagyma
1 l olaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Így készül a frankó lángos!

A lángos a legjobb strandkaja, kivéve ha fáradt olajban készült, és sajt helyett reszelt cipőtalpat nyomatnak rá. Otthon ilyesmi biztosan nem fordulhat elő, úgyhogy mindenképp próbáljátok ki ezt a zseniális lángos receptet, ami még egy szeles őszi napon is hozza a strandfeelinget!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

5
darabhoz
+
1 kg liszt
1 kocka élesztő
2 tk só
1 csipet cukor
tejföl
sajt
fokhagyma
1 l olaj
Bevásárlólistához adom

IMG_1468.jpg

Először durvára vágott fokhagymát felöntünk egy adag napraforgóolajjal, hogy a kész lángos ezzel a finom fokhagymás olajjal legyen bekenegetve. Érdemes a sütés előtt, vagy még korábban megcsinálni a löttyöt, hogy minél intenzívebb íze legyen mire sorra kerül!

IMG_1473.jpg

Az élesztőt kevés cukorral és a kb 1 dl. langyos vízzel felfuttatjuk. Ha az élesztőnk nem futna fel, akkor érdemes víz helyett langyos tejjel próbálkozni! A felfutott élesztőhöz hozzágyúrjuk a lisztet, a sót és annyi langyos vizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, mint amikor mondjuk kalácsot sütünk. Ha nem elég kezelhető a tészta, adjunk hozzá egy kevés olajat.

1 órán át kelesztjük, majd gombócokat formázunk belőle. Belisztezett nyújtódeszkán letakarjuk egy konyharuhával, és további 15 percen keresztül kelesztjük. Forró (de nem TÚL forró) olajban aranybarnára sütjük a lángosokat. Alaposan lecsöpögtetjük és forrón tálaljuk. Sajttal, tejföllel, és fokhagymával ízesítjük.

Kész a lángos!

IMG_1477.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások