A joghurtos sós rúd első lépéseként a tésztához a lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Ezután belegyúrjuk a joghurtot és a tojást. Ha lágyabb vajjal dolgoztunk, vagy túlgyúrtuk és lágyabb a tésztánk, csomagoljuk fóliába, és 30 percre dobjuk a hűtőbe. Ha szépen dolgozható, nyújtható a tészta, akkor lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. A felvert tojássárgájával lekenjük a tészta felületét, megszórjuk reszelt sajttal, majd 1-1,5 cm széles, 10 cm hosszú rudakat vágunk belőle késsel vagy pizzavágóval. Sütőpapíros tepsire rakjuk őket, kb. 1 cm távolságra egymástól, majd 180 fokra melegített sütőben 15-17 perc alatt készre sütjük.

- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 15-17 perc