Street Kitchen

Kínaigaluskaleves

Kínai galuskaleves

Hozzávalók
A leveshez
3 db
paradicsom
1 szál
újhagyma
100 g
sóska
2 db
tojás
2 ek
étolaj
600
ml víz
2 ek
szójaszósz
só, bors
1 tk
pirított szezámolaj
A galuskához
100 g
finomliszt
30 g
étkezési keményítő
1 db
tojás
1 tk
100 ml
víz

Elkészítés

A galuskaleveshez a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk, az újhagyma szárát felaprítjuk. A sóskát felcsíkozzuk, a tojásokat pedig egy tálban felverjük és félretesszük. A galuskához a lisztet, a keményítőt és a tojást összekeverjük, enyhén megsózzuk, elkeverjük, majd a vizet hozzáadva nedves tésztát keverünk. Egy fazékban olajat melegítünk, és az újhagymát illatosra pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomot és 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel. 

A forrásban lévő paradicsomos levesünkbe galuskaszaggatóval (vagy ha a kínai módszert alkalmazzuk, akkor egyszerűen pálcikával) beleadagoljuk a galuskákat. Alacsony lángra kapcsolunk, és amikor feljött a felszínre a galuska, hozzáadjuk a szójaszószt és sózzuk, borsozzuk. Mehet bele a sóska, és körkörös mozdulattal beleöntjük a felvert tojást is. Ezzel készen is vagyunk, végül tálaláskor opcionálisan ékesítjük egy kis szezámolajjal.

kinai-galuskaleves
Kínai galuskaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Ha kipróbálnál még néhány receptet Mengyitől, akkor ezeket ajánljuk:

Csípős káposztasaláta

Dandan tészta

Szecsuáni csirke

www.streetkitchen.hu

Ahogy Zé mondaná, egy igazán megúszós kaját mutatok nektek. Egy nagyon gyorsan összedobható kínai leves, amit otthon is nagyon sokszor elkészítünk, amikor éppen nincsen nagyon kedvünk komplex ételeket főzni. Van benne zöldség, galuska és szuper ízek. Nem is kell ennél több egy lustizós napon!

Hozzávalók

2 főre
A leveshez
3 db
paradicsom
1 szál
újhagyma
100 g
sóska
2 db
tojás
2 ek
étolaj
600
ml víz
2 ek
szójaszósz
só, bors
1 tk
pirított szezámolaj
A galuskához
100 g
finomliszt
30 g
étkezési keményítő
1 db
tojás
1 tk
100 ml
víz

A galuskaleveshez a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk, az újhagyma szárát felaprítjuk. A sóskát felcsíkozzuk, a tojásokat pedig egy tálban felverjük és félretesszük. A galuskához a lisztet, a keményítőt és a tojást összekeverjük, enyhén megsózzuk, elkeverjük, majd a vizet hozzáadva nedves tésztát keverünk. Egy fazékban olajat melegítünk, és az újhagymát illatosra pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomot és 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel. 

A forrásban lévő paradicsomos levesünkbe galuskaszaggatóval (vagy ha a kínai módszert alkalmazzuk, akkor egyszerűen pálcikával) beleadagoljuk a galuskákat. Alacsony lángra kapcsolunk, és amikor feljött a felszínre a galuska, hozzáadjuk a szójaszószt és sózzuk, borsozzuk. Mehet bele a sóska, és körkörös mozdulattal beleöntjük a felvert tojást is. Ezzel készen is vagyunk, végül tálaláskor opcionálisan ékesítjük egy kis szezámolajjal.

kinai-galuskaleves
Kínai galuskaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Ha kipróbálnál még néhány receptet Mengyitől, akkor ezeket ajánljuk:

Csípős káposztasaláta

Dandan tészta

Szecsuáni csirke

Ha tetszett a Kínai galuskaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept