Vegán receptek

Kókusztejszíneszellergnocchisülttofuval

Kókusztejszínes zellergnocchi sült tofuval

Hozzávalók
300 g
zeller
40 g
sós mandula
2 ek
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
2 szál
angolzeller
3 szál
újhagyma
0.25 csokor
snidling
0.25 db
szerecsendió
1 csipet
cayenne-bors
100 g
gluténmentes zabliszt
200 ml
kókusztejszín
1 csomag
bazsalikomos tofu
(180 g-os kiszerelés)

Elkészítés

A kókusztejszínes zellergnocchi elkészítéséhez a zellert kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben teljesen puhára főzzük. Egy serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk a mandulát, majd durvára összevágjuk és félretesszük tálalásig.

Ugyanebben a serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és elkezdjük pirítani benne a zúzott fokhagymát, a feldarabolt angolzellert és a felkarikázott újhagymát, aminek a zöld részéből egy keveset félreteszünk a  tálaláshoz. Hozzáadjuk a felaprított snidlinget, belereszeljük a szerecsendiót és beleszórjuk a Cayenne-borsot is. Ahogy a zöldségek megpirultak, félrehúzzuk a tűzről. A megfőtt zellert kivesszük a vízből és egy kevés főzővízzel leturmixoljuk, majd az így kapott pürét hagyjuk kihűlni. 

Kimérünk 100 g zellerpürét és hozzáadunk 100 g zablisztet, ha szükséges, sózzuk, és homogén masszává dolgozzuk. Gnocchikat formázunk belőle és a zeller főzővizében kb. 3 perc alatt készre főzzük. Ha letelt a főzési idő, leszűrjük és hideg vízzel átmossuk.  

Mindeközben visszahúzzuk a tűzre a pirított zöldségeket, hozzáadjuk a kókusztejszínt és a maradék zellerpüréből kb. 50 g-ot. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gnocchit és sűrűsödésig főzzük.

Párhuzamosan, míg ez készül, szeletekre vágjuk a tofut, és egy tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk a szeletek mindkét oldalát. 

Ahogy kész vagyunk, tálalhatunk is: krémes gnocchi és sült tofu pirított mandulával megszórva, és végül a félretett újhagymakarikák is mehetnek rá. 

Kókusztejszínes zellergnocchi sült tofuval
Kókusztejszínes zellergnocchi sült tofuval (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 50 perc

Még több vega kaja:

Tofurántottás szendvics

Zöldfűszeres paradicsomleves

Currys vegagolyók

www.streetkitchen.hu

Nagyon finom étel, próbáljátok ki bátran, ha elhagynátok a húst januárban.

pictogram

Vegán

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

2 főre
300 g
zeller
40 g
sós mandula
2 ek
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
2 szál
angolzeller
3 szál
újhagyma
0.25 csokor
snidling
0.25 db
szerecsendió
1 csipet
cayenne-bors
100 g
gluténmentes zabliszt
200 ml
kókusztejszín
1 csomag
bazsalikomos tofu
(180 g-os kiszerelés)

A kókusztejszínes zellergnocchi elkészítéséhez a zellert kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben teljesen puhára főzzük. Egy serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk a mandulát, majd durvára összevágjuk és félretesszük tálalásig.

Ugyanebben a serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és elkezdjük pirítani benne a zúzott fokhagymát, a feldarabolt angolzellert és a felkarikázott újhagymát, aminek a zöld részéből egy keveset félreteszünk a  tálaláshoz. Hozzáadjuk a felaprított snidlinget, belereszeljük a szerecsendiót és beleszórjuk a Cayenne-borsot is. Ahogy a zöldségek megpirultak, félrehúzzuk a tűzről. A megfőtt zellert kivesszük a vízből és egy kevés főzővízzel leturmixoljuk, majd az így kapott pürét hagyjuk kihűlni. 

Kimérünk 100 g zellerpürét és hozzáadunk 100 g zablisztet, ha szükséges, sózzuk, és homogén masszává dolgozzuk. Gnocchikat formázunk belőle és a zeller főzővizében kb. 3 perc alatt készre főzzük. Ha letelt a főzési idő, leszűrjük és hideg vízzel átmossuk.  

Mindeközben visszahúzzuk a tűzre a pirított zöldségeket, hozzáadjuk a kókusztejszínt és a maradék zellerpüréből kb. 50 g-ot. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gnocchit és sűrűsödésig főzzük.

Párhuzamosan, míg ez készül, szeletekre vágjuk a tofut, és egy tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk a szeletek mindkét oldalát. 

Ahogy kész vagyunk, tálalhatunk is: krémes gnocchi és sült tofu pirított mandulával megszórva, és végül a félretett újhagymakarikák is mehetnek rá. 

Kókusztejszínes zellergnocchi sült tofuval
Kókusztejszínes zellergnocchi sült tofuval (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 50 perc

Még több vega kaja:

Tofurántottás szendvics

Zöldfűszeres paradicsomleves

Currys vegagolyók

Ha tetszett a Kókusztejszínes zellergnocchi sült tofuval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept