Olcsó ételek és receptek

Köményessajtosrúd

Köményes sajtos rúd

Hozzávalók
800 g
finomliszt + 2 ek a szóráshoz
2 tk
12 g
sütőpor
250 g
vaj
250 g
sertészsír
1 db
tojás + 1 a kenéshez
2 db
tojássárgája
100 g
tejföl
200 g
trappista sajt
1 ek
egész kömény

Elkészítés

A köményes sajtos rúd elkészítéséhez a liszthez hozzáadjuk a sót, a sütőport, a szoba-hőmérsékletű vajat, a zsírt, a tojást, a tojássárgájákat és a tejfölt, majd alaposan összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük legalább 1,5 órára, de akár egy egész éjszakát is pihenhet ott. Enyhén lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és egy derelyevágó segítségével kb. 1 cm széles és 10 cm hosszú rudakat vágunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a rudakat, a tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, a köménnyel, és a 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Kicsit hagyjuk hűlni, és már ehetjük is.

komenyes-sajtos-rud-4
Köményes sajtos rúd (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 1,5 óra
  • Sütési idő: 15-18 perc

Szeretitek a vendégeket? Szoktatok baráti összejöveteleket tartani? Mi is imádjuk, ha nyüzsi van, úgyhogy higgyétek el, hogy ezek a receptek is megérnek egy próbát!

Kolbászkrémes csiga

Serpenyős sonkás-paradicsomos melegszendvics

Kolbászkrémes szendvics grillezett trappistával és karamellizált hagymával

www.streetkitchen.hu

A sajtos rúdnak is több változata létezik, ahogy szinte mindegyik ételnek. Ez az omlós verzió, amit én nagyon kedvelek. Szinte nem is kell hozzá alkalom, hogy készítsek otthon egy adaggal. Bármikor elfogy!

Hozzávalók

120 darabhoz
800 g
finomliszt + 2 ek a szóráshoz
2 tk
12 g
sütőpor
250 g
vaj
250 g
sertészsír
1 db
tojás + 1 a kenéshez
2 db
tojássárgája
100 g
tejföl
200 g
trappista sajt
1 ek
egész kömény

A köményes sajtos rúd elkészítéséhez a liszthez hozzáadjuk a sót, a sütőport, a szoba-hőmérsékletű vajat, a zsírt, a tojást, a tojássárgájákat és a tejfölt, majd alaposan összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük legalább 1,5 órára, de akár egy egész éjszakát is pihenhet ott. Enyhén lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és egy derelyevágó segítségével kb. 1 cm széles és 10 cm hosszú rudakat vágunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a rudakat, a tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, a köménnyel, és a 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Kicsit hagyjuk hűlni, és már ehetjük is.

komenyes-sajtos-rud-4
Köményes sajtos rúd (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 1,5 óra
  • Sütési idő: 15-18 perc

Szeretitek a vendégeket? Szoktatok baráti összejöveteleket tartani? Mi is imádjuk, ha nyüzsi van, úgyhogy higgyétek el, hogy ezek a receptek is megérnek egy próbát!

Kolbászkrémes csiga

Serpenyős sonkás-paradicsomos melegszendvics

Kolbászkrémes szendvics grillezett trappistával és karamellizált hagymával

Ha tetszett a köményes sajtos rúd receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept