A krémes paradicsomleves elkészítésének első lépéseként az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát egy lábasban, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk a kétféle paradicsomkonzervet, felöntjük a vízzel és 5 percig főzzük az alapot. Ezután beledobjuk a bazsalikomot és az oregánót, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha túl sűrűnek bizonyulna, kevés vizet még adhatunk hozzá. Ezzel kész is a paradicsomlevesünk. Tálaláskor feta sajtot morzsolunk rá és finomra vágott bazsalikommal díszítjük.

- Elkészítési idő: 20 perc
A paradicsom nem csak azért csodás, mert finom és nagyon egészséges, hanem mert minden kezdő kertész számára azonnali sikerélményt nyújt. Ellenálló és viszonylag igénytelen kis növény, ami a minimális ráfordított gondoskodást is bőséges terméssel jutalmaz meg. Ha nálatok is cseperedik otthon egy palánta, akkor ezeket a recepteket ajánljuk figyelmetekbe:
Csirkés-paradicsomos pikk-pakk tészta
Toszkán aszalt paradicsomos, spenótos pasta
Chilis grillsajt sült paradicsomsalátával és lepénykenyérrel