Vegetáriánus ételek

Krémsajtostöltöttcsiperke

Krémsajtos töltött csiperke

Hozzávalók
500 g
csiperkegomba
só, bors
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
50 g
bébispenót
200 g
krémsajt
100 g
sárga cheddar
25 g
vaj

Elkészítés

A krémsajtos töltött csiperke elkészítéséhez a csiperkék tönkjét kiszedjük, a kalapjukat megsózzuk, megborsozzuk, majd fejjel lefelé fordítjuk őket, hogy az esetleges folyadék kifolyjon belőlük. A töltelékhez a gombatönköket apróra vágjuk, és egy serpenyőben, a vajon alaposan lepirítjuk a finomra vágott lila hagymával és a zúzott fokhagymával együtt. Mikor jól megpirult, hozzáadjuk a bébispenótot, és összefonnyasztjuk. 

Ezután egy tálban összekeverjük a krémsajtot a hagymás-gombás-spenótos egyveleggel, egy kevés só és bors kíséretében. A kalapocskákat megtöltjük a krémsajtos töltelékkel, szórunk a tetejükre reszelt cheddart, majd betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe addig, amíg meg nem pirul a sajt. Kicsit hagyjuk hűlni, és tálaljuk.

kremsajtos-toltott-csiperke (4)
Krémsajtos töltött csiperke (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: kb 15 perc

A gomba minden formában bomba! Ezeket a recepteket próbáltátok már?

Gombapaprikás pirított hagymás galuskával

Gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval

Csirkés-gombás-krumplis chowder

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A töltött csiperke nem olyan étel, amit túlságosan túl kell, vagy túl lehet bonyolítani. Belül hagymás, krémes sajt, a tetején odapirult, nyúlós sajt. Partikajának is tuti, mert villantós, de gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

4 főre
500 g
csiperkegomba
só, bors
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
50 g
bébispenót
200 g
krémsajt
100 g
sárga cheddar
25 g
vaj

A krémsajtos töltött csiperke elkészítéséhez a csiperkék tönkjét kiszedjük, a kalapjukat megsózzuk, megborsozzuk, majd fejjel lefelé fordítjuk őket, hogy az esetleges folyadék kifolyjon belőlük. A töltelékhez a gombatönköket apróra vágjuk, és egy serpenyőben, a vajon alaposan lepirítjuk a finomra vágott lila hagymával és a zúzott fokhagymával együtt. Mikor jól megpirult, hozzáadjuk a bébispenótot, és összefonnyasztjuk. 

Ezután egy tálban összekeverjük a krémsajtot a hagymás-gombás-spenótos egyveleggel, egy kevés só és bors kíséretében. A kalapocskákat megtöltjük a krémsajtos töltelékkel, szórunk a tetejükre reszelt cheddart, majd betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe addig, amíg meg nem pirul a sajt. Kicsit hagyjuk hűlni, és tálaljuk.

kremsajtos-toltott-csiperke (4)
Krémsajtos töltött csiperke (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: kb 15 perc

A gomba minden formában bomba! Ezeket a recepteket próbáltátok már?

Gombapaprikás pirított hagymás galuskával

Gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval

Csirkés-gombás-krumplis chowder

Ha tetszett a Krémsajtos töltött csiperke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept