A krumplis nudli első lépéseként a prézlihez a zsemlemorzsát egy száraz, forró serpenyőben, közepesen erős hőfokon kb. 5 perc alatt lepirítjuk. Rázogassuk, forgassuk, nehogy lekapjon. Amikor szép aranybarna, hozzákeverjük a zsírt, majd amikor az elolvadt, a kristálycukrot is, és félretesszük.
A krumplit megpucoljuk, kb. 2 cm-es darabokra felkockázzuk és bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, áttörjük és hagyjuk hűlni.
Hozzáadjuk a tojást, a zsírt és a lisztet, majd összegyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk, majd kb. 1 cm átmérőjű “kígyókat” sodrunk belőlük. Egy kés segítségével 2 cm-es darabokra vágjuk, majd a tenyerünkkel nudlikat formázunk belőlük. Gyöngyöző vízben kb. 5 perc alatt kifőzzük őket, majd meghempergetjük a zsemlemorzsás keverékben. Tálalásnál megszórjuk porcukorral.

- Elkészítési idő: 30 perc