Alapreceptek

Krumplisnudli

Krumplis nudli

Hozzávalók
A prézlihez
120 g
zsemlemorzsa
0.5 ek
sertészsír
80 g
kristálycukor
A nudlihoz
500 g
krumpli
(tisztított súly)
1 db
tojás
0.5 ek
sertészsír
200 g
finomliszt
A tálaláshoz
porcukor

Elkészítés

A krumplis nudli első lépéseként a prézlihez a zsemlemorzsát egy száraz, forró serpenyőben, közepesen erős hőfokon kb. 5 perc alatt lepirítjuk. Rázogassuk, forgassuk, nehogy lekapjon. Amikor szép aranybarna, hozzákeverjük a zsírt, majd amikor az elolvadt, a kristálycukrot is, és félretesszük. 

A krumplit megpucoljuk, kb. 2 cm-es darabokra felkockázzuk és bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, áttörjük és hagyjuk hűlni.

Hozzáadjuk a tojást, a zsírt és a lisztet, majd összegyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk, majd kb. 1 cm átmérőjű “kígyókat” sodrunk belőlük. Egy kés segítségével 2 cm-es darabokra vágjuk, majd a tenyerünkkel nudlikat formázunk belőlük. Gyöngyöző vízben kb. 5 perc alatt kifőzzük őket, majd meghempergetjük a zsemlemorzsás keverékben. Tálalásnál megszórjuk porcukorral.

Krumplis nudli recept
Krumplis nudli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több édes nudli recept vár az oldalunkon:

Diós nudli citromos görögjoghurttal

Az igazi mákos nudli

Túrónudli kakaós kekszmorzsában

www.streetkitchen.hu

Nálunk hetente készül ez az étel, mert a gyerekek egyenesen rajonganak érte. Van, hogy befőttel, van, hogy lekvárral eszik és porcukorral. De annyira szeretik, hogy magában is felfalnák az összeset. Egy kis lekvárral. :)

Hozzávalók

4 főre
A prézlihez
120 g
zsemlemorzsa
0.5 ek
sertészsír
80 g
kristálycukor
A nudlihoz
500 g
krumpli
(tisztított súly)
1 db
tojás
0.5 ek
sertészsír
200 g
finomliszt
A tálaláshoz
porcukor

A krumplis nudli első lépéseként a prézlihez a zsemlemorzsát egy száraz, forró serpenyőben, közepesen erős hőfokon kb. 5 perc alatt lepirítjuk. Rázogassuk, forgassuk, nehogy lekapjon. Amikor szép aranybarna, hozzákeverjük a zsírt, majd amikor az elolvadt, a kristálycukrot is, és félretesszük. 

A krumplit megpucoljuk, kb. 2 cm-es darabokra felkockázzuk és bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, áttörjük és hagyjuk hűlni.

Hozzáadjuk a tojást, a zsírt és a lisztet, majd összegyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk, majd kb. 1 cm átmérőjű “kígyókat” sodrunk belőlük. Egy kés segítségével 2 cm-es darabokra vágjuk, majd a tenyerünkkel nudlikat formázunk belőlük. Gyöngyöző vízben kb. 5 perc alatt kifőzzük őket, majd meghempergetjük a zsemlemorzsás keverékben. Tálalásnál megszórjuk porcukorral.

Krumplis nudli recept
Krumplis nudli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több édes nudli recept vár az oldalunkon:

Diós nudli citromos görögjoghurttal

Az igazi mákos nudli

Túrónudli kakaós kekszmorzsában

Ha tetszett a krumplis nudli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept