A krumplis nudlihoz a burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és bő, forró, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt burgonyát összegyúrjuk a többi hozzávalóval, de mivel minden burgonya más és más, lehet, hogy szükség lesz némi extra lisztre a megfelelő állag eléréséhez. Az összeállt tésztát 4-felé osztjuk, és mindegyik részt kb. 1-1,5 cm-es rúddá sodorjuk. Átlósan elvagdossuk őket, és a két tenyerünk között kicsit megsodorva nudli formára alakítjuk.
Bő, gyöngyöző vízbe dobjuk a nudlikat, és kb. 5-6 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd megszórjuk a fahéjjal elkevert porcukorral, de akár bele is forgathatjuk a nudlikat.
Elkészítési idő: 35-40 perc
