A petrezselymet felaprítjuk, és összekeverjük a finomra vágott lila hagymával, a negyedelt koktélparadicsommal, az 5 mm-es kockákra vágott uborkával és a felaprított mentalevelekkel is.
Belefacsarjuk a citrom levét, hozzákeverjük a leszűrt lencsét és az olívaolajat, és alaposan átkeverjük az egészet. Feldarabolt pitával tálaljuk.
A rengeteg petrezselyem és menta mellé most egy kis lencsét csempésztem, hogy még laktatóbb legyen ez a friss saláta.
Hozzávalók
6 főre
5 csokor
petrezselyem
2 fej
lila hagyma
(80 g/fej)
500 g
koktélparadicsom
1 db
kígyóuborka
2 csokor
menta
1 db
citrom
2 konzerv
lencse
(400 g-os kiszerelés)
80 ml
olívaolaj
A tálaláshoz
3 db
pita
Így készül a lencsés tabulé.
A petrezselymet felaprítjuk, és összekeverjük a finomra vágott lila hagymával, a negyedelt koktélparadicsommal, az 5 mm-es kockákra vágott uborkával és a felaprított mentalevelekkel is.
Belefacsarjuk a citrom levét, hozzákeverjük a leszűrt lencsét és az olívaolajat, és alaposan átkeverjük az egészet. Feldarabolt pitával tálaljuk.
Ha tetszett a lencsés tabulé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!