Tészták

Lilla-félelasagne

Lilla-féle lasagne

Hozzávalók
A raguhoz
4 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(kb. 130 g)
2 szál
szárzeller
1 szál
répa
(kb. 110 g)
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
500 g
darált marhahús
200 ml
vörösbor
650 ml
passata
500 ml
víz
1 ág
friss rozmaring
3 ág
friss kakukkfű
A besamelhez
30 g
vaj
30 g
liszt
500 ml
tej
só, bors
0.25 db
szerecsendió
30 g
parmezán
Az összeállításhoz
60 g
parmezán
250 g
lasagnetészta
200 g
mozzarella

Elkészítés

A Lilla-féle lasagne elkészítéséhez az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, zellert, répát és fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk a húst, és ha kifehéredett, ráöntjük a bort. Ha elpárolgott a bor, mehet rá a passata, a víz, az aprított zöldfűszerek, ismét sózzuk és borsozzuk, majd 30 percig főzzük.

A besamelhez a vajat felolvasztjuk, rárakjuk a lisztet, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a tejjel. Mehet hozzá só, bors, és belereszeljük a szerecsendiót, beledobjuk a reszelt sajtot is, sűrűre főzzük, és elzárjuk.

Az összeállításhoz lereszeljük a parmezánt, majd rétegezzük a hozzávalókat: a tepsi aljába teszünk egy kis besamelt, aztán egy kevés ragut, erre jöhet egy réteg tészta. Szintén egy adag ragu, besamel, parmezán és tészta, majd ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A végén a raguba keverjük a besamelt, és azzal öntjük le. 

Megszórjuk a maradék parmezánnal, rátépkedjük a mozzarellát, lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Ezután leszedjük a fóliát, és 200 fokon további 20 percig sütjük. Tálalás előtt fél óráig hagyjuk állni, és ehetjük is.

lilla-fele-lasagne
Lilla-féle lasagne

Még több fullos lasagne:

Csilis babos lasagne grillen

Sonkás-tormás lasagne

Lasagne üveges bolognai szószból

www.streetkitchen.hu

A kedvenc lasagném, rengeteg parmezánnal, ízzel és zamatokkal.

Hozzávalók

1 20x30 cm-es tepsihez
A raguhoz
4 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(kb. 130 g)
2 szál
szárzeller
1 szál
répa
(kb. 110 g)
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
500 g
darált marhahús
200 ml
vörösbor
650 ml
passata
500 ml
víz
1 ág
friss rozmaring
3 ág
friss kakukkfű
A besamelhez
30 g
vaj
30 g
liszt
500 ml
tej
só, bors
0.25 db
szerecsendió
30 g
parmezán
Az összeállításhoz
60 g
parmezán
250 g
lasagnetészta
200 g
mozzarella

A Lilla-féle lasagne elkészítéséhez az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, zellert, répát és fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk a húst, és ha kifehéredett, ráöntjük a bort. Ha elpárolgott a bor, mehet rá a passata, a víz, az aprított zöldfűszerek, ismét sózzuk és borsozzuk, majd 30 percig főzzük.

A besamelhez a vajat felolvasztjuk, rárakjuk a lisztet, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a tejjel. Mehet hozzá só, bors, és belereszeljük a szerecsendiót, beledobjuk a reszelt sajtot is, sűrűre főzzük, és elzárjuk.

Az összeállításhoz lereszeljük a parmezánt, majd rétegezzük a hozzávalókat: a tepsi aljába teszünk egy kis besamelt, aztán egy kevés ragut, erre jöhet egy réteg tészta. Szintén egy adag ragu, besamel, parmezán és tészta, majd ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A végén a raguba keverjük a besamelt, és azzal öntjük le. 

Megszórjuk a maradék parmezánnal, rátépkedjük a mozzarellát, lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Ezután leszedjük a fóliát, és 200 fokon további 20 percig sütjük. Tálalás előtt fél óráig hagyjuk állni, és ehetjük is.

lilla-fele-lasagne
Lilla-féle lasagne

Még több fullos lasagne:

Csilis babos lasagne grillen

Sonkás-tormás lasagne

Lasagne üveges bolognai szószból

Ha tetszett a lilla-féle lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése