A magyaros rakott csusza elkészítéséhez a csuszatésztát bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a zacskón található idő alatt, majd leszűrjük. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk.

Közben kisebb kockákra vágjuk a paprikát és a paradicsomot, és ezt is a hagymához adjuk. Alacsony lángon 10-12 percig főzzük, közben rászórjuk a pirospaprikát és a köményt, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a passatával, belerakjuk a húspótlót, egyet forralunk rajta, és elzárjuk a lángot. A tejföllel, a húspótlós alappal és a reszelt sajttal egy sütőtálba rétegezzük a tésztát, és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt összesütjük a rakott csuszát.

- Előkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Összesen: 45 perc
Sok másik, tipikusan húsos, hagyományos étel is elkészíthető vegetáriánus verzióban. Nem csak a vegáknak, de a húsevőknek is ízleni fognak a következő fogások!
Még több magyaros kaja, vega verzióban!
Mini vega hamburgernyárs sajtmártással