Egyszerű levesek

Manduláskörtekrémleves

Mandulás körtekrémleves

Hozzávalók
60 g
kristálycukor
650 g
körte
(pucolt állapotban)
700 ml
mandulatej
1 rúd
fahéj
4 db
szegfűszeg
A tálaláshoz
100 g
körte
(pucolt állapotban)
60 g
szeletelt mandula
1 mk
fahéj

Elkészítés

A mandulás körtekrémleves szuperegyszerűen elkészíthető! Első lépésként a kristálycukrot egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon karamellizáljuk. Hozzáadjuk a megpucolt, kb. 2 cm-es darabokra vágott körtét, és kb. 1 perc alatt megfuttatjuk rajta. Felöntjük a mandulatejjel, beletesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd forrástól számítva 8-10 percig főzzük. Kivesszük belőle a fűszereket, és az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk. 

Tányérba szedjük a levest, a tetejét pedig megszórjuk az apró kockákra vágott körtével, a mandulával és egy csipet fahéjjal. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom!

mandulas-kortekremleves1
Mandulás körtekrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Ugye nem gondoltad azt, hogy gyümölcslevest csak a nyári hónapokban ér enni? Az őszi gyümölcsök is megérdemlik, hogy isteni krémleves készüljön belőlük! Ráadásul ezeket nem csak hidegen lehet enni, hanem akár forrón is! Nincs is jobb, mint egy hűvös estén bebújni a pléd alá a kanapén, kezedben egy tál gőzölgő gyümölcslevessel, ami percek alatt átmelegít! A körtekrémleves után próbáld ki az alábbi őszi gyümölcsös verziókat is:

Narancsos-ánizsos almakrémleves

Laktózmentes pudingos szilvaleves

Tejszínes birsalmakrémleves

www.streetkitchen.hu

Legyen akár hideg, legyen akár meleg, ettől a levestől még a gyomrod is megremeg. Hogy ha szereted a körtét, ezután egyél meg egy köftét. :D

Hozzávalók

2 főre
60 g
kristálycukor
650 g
körte
(pucolt állapotban)
700 ml
mandulatej
1 rúd
fahéj
4 db
szegfűszeg
A tálaláshoz
100 g
körte
(pucolt állapotban)
60 g
szeletelt mandula
1 mk
fahéj

A mandulás körtekrémleves szuperegyszerűen elkészíthető! Első lépésként a kristálycukrot egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon karamellizáljuk. Hozzáadjuk a megpucolt, kb. 2 cm-es darabokra vágott körtét, és kb. 1 perc alatt megfuttatjuk rajta. Felöntjük a mandulatejjel, beletesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd forrástól számítva 8-10 percig főzzük. Kivesszük belőle a fűszereket, és az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk. 

Tányérba szedjük a levest, a tetejét pedig megszórjuk az apró kockákra vágott körtével, a mandulával és egy csipet fahéjjal. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom!

mandulas-kortekremleves1
Mandulás körtekrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Ugye nem gondoltad azt, hogy gyümölcslevest csak a nyári hónapokban ér enni? Az őszi gyümölcsök is megérdemlik, hogy isteni krémleves készüljön belőlük! Ráadásul ezeket nem csak hidegen lehet enni, hanem akár forrón is! Nincs is jobb, mint egy hűvös estén bebújni a pléd alá a kanapén, kezedben egy tál gőzölgő gyümölcslevessel, ami percek alatt átmelegít! A körtekrémleves után próbáld ki az alábbi őszi gyümölcsös verziókat is:

Narancsos-ánizsos almakrémleves

Laktózmentes pudingos szilvaleves

Tejszínes birsalmakrémleves

Ha tetszett a Mandulás körtekrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept