A mandulás körtekrémleves szuperegyszerűen elkészíthető! Első lépésként a kristálycukrot egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon karamellizáljuk. Hozzáadjuk a megpucolt, kb. 2 cm-es darabokra vágott körtét, és kb. 1 perc alatt megfuttatjuk rajta. Felöntjük a mandulatejjel, beletesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd forrástól számítva 8-10 percig főzzük. Kivesszük belőle a fűszereket, és az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk.
Tányérba szedjük a levest, a tetejét pedig megszórjuk az apró kockákra vágott körtével, a mandulával és egy csipet fahéjjal. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom!

- Elkészítési idő: 25 perc
Ugye nem gondoltad azt, hogy gyümölcslevest csak a nyári hónapokban ér enni? Az őszi gyümölcsök is megérdemlik, hogy isteni krémleves készüljön belőlük! Ráadásul ezeket nem csak hidegen lehet enni, hanem akár forrón is! Nincs is jobb, mint egy hűvös estén bebújni a pléd alá a kanapén, kezedben egy tál gőzölgő gyümölcslevessel, ami percek alatt átmelegít! A körtekrémleves után próbáld ki az alábbi őszi gyümölcsös verziókat is:
Narancsos-ánizsos almakrémleves