Szilveszter

Lajoskedvencmarokkóilencsesalátája

Lajos kedvenc marokkói lencsesalátája

Hozzávalók
250 g
lencse
500 g
padlizsán
100 g
vöröshagyma
6 - 8 gerezd
fokhagyma
40 g
olívaolaj
1 ek
füstölt fűszerpaprika
1 tk
durvára őrölt fekete bors
1 tk
őrölt fűszerkömény
2 - 3 tk
szumák
2 csokor
petrezselyem
1 db
lime
A házi tahinihez
100 g
szezámmag
80 g
olívaolaj

Elkészítés

A marokkói lencsesaláta elkészítéséhez a beáztatott, majd leszűrt lencsét felöntjük annyi vízzel, hogy kicsit ellepje, majd alacsony hőmérsékleten fedő alatt puhára főzzük, de semmiképp nem szétesősre. A puha lencsét lehűtjük és félretesszük.

A padlizsánt 180 fokra előmelegített sütőben 90 perc alatt puhára sütjük, majd félretesszük lehűlni. Ezután félbevágjuk, kikanalazzuk a belsejét, amit késsel kicsit átvágunk.

A vöröshagymát finomra, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, majd az olívaolajon lepirítjuk egy serpenyőben. Mehet hozzá a padlizsán, sózzuk, és elpárologtatjuk a folyadéktartalmát. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, alaposan elkeverjük, majd félretesszük lehűlni.

A tahinihez a szezámmagot egy erős késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a sót, és simára aprítjuk. Beleöntjük az olívaolajat, és elkeverjük.

A végén a padlizsánt összekeverjük a tahinivel, mehet bele a lencsesaláta, az aprított petrezselyem, és a lime kifacsart leve.

Elkészítési idő: kb. 100 perc + hűtés

marokkói lencsesaláta
Lajos kedvenc marokkói lencsesalátája

Még több izgalmas marokkói kaja:

Marokkói répás kuszkuszsaláta

Harira, a cuccos marokkói leves

Marokkói klasszik répasaláta

www.streetkitchen.hu

Ez a lencsesaláta nem tartalmaz virslit, de még csak majonézt sem, ellenben van benne sok izgalmas íz és padlizsán. Próbáljátok ki ti is így!

Hozzávalók

6 főre
250 g
lencse
500 g
padlizsán
100 g
vöröshagyma
6 - 8 gerezd
fokhagyma
40 g
olívaolaj
1 ek
füstölt fűszerpaprika
1 tk
durvára őrölt fekete bors
1 tk
őrölt fűszerkömény
2 - 3 tk
szumák
2 csokor
petrezselyem
1 db
lime
A házi tahinihez
100 g
szezámmag
80 g
olívaolaj

A marokkói lencsesaláta elkészítéséhez a beáztatott, majd leszűrt lencsét felöntjük annyi vízzel, hogy kicsit ellepje, majd alacsony hőmérsékleten fedő alatt puhára főzzük, de semmiképp nem szétesősre. A puha lencsét lehűtjük és félretesszük.

A padlizsánt 180 fokra előmelegített sütőben 90 perc alatt puhára sütjük, majd félretesszük lehűlni. Ezután félbevágjuk, kikanalazzuk a belsejét, amit késsel kicsit átvágunk.

A vöröshagymát finomra, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, majd az olívaolajon lepirítjuk egy serpenyőben. Mehet hozzá a padlizsán, sózzuk, és elpárologtatjuk a folyadéktartalmát. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, alaposan elkeverjük, majd félretesszük lehűlni.

A tahinihez a szezámmagot egy erős késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a sót, és simára aprítjuk. Beleöntjük az olívaolajat, és elkeverjük.

A végén a padlizsánt összekeverjük a tahinivel, mehet bele a lencsesaláta, az aprított petrezselyem, és a lime kifacsart leve.

Elkészítési idő: kb. 100 perc + hűtés

marokkói lencsesaláta
Lajos kedvenc marokkói lencsesalátája

Még több izgalmas marokkói kaja:

Marokkói répás kuszkuszsaláta

Harira, a cuccos marokkói leves

Marokkói klasszik répasaláta

Ha tetszett a Lajos kedvenc marokkói lencsesalátája receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept