A marokkói lencsesaláta elkészítéséhez a beáztatott, majd leszűrt lencsét felöntjük annyi vízzel, hogy kicsit ellepje, majd alacsony hőmérsékleten fedő alatt puhára főzzük, de semmiképp nem szétesősre. A puha lencsét lehűtjük és félretesszük.
A padlizsánt 180 fokra előmelegített sütőben 90 perc alatt puhára sütjük, majd félretesszük lehűlni. Ezután félbevágjuk, kikanalazzuk a belsejét, amit késsel kicsit átvágunk.
A vöröshagymát finomra, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, majd az olívaolajon lepirítjuk egy serpenyőben. Mehet hozzá a padlizsán, sózzuk, és elpárologtatjuk a folyadéktartalmát. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, alaposan elkeverjük, majd félretesszük lehűlni.
A tahinihez a szezámmagot egy erős késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a sót, és simára aprítjuk. Beleöntjük az olívaolajat, és elkeverjük.
A végén a padlizsánt összekeverjük a tahinivel, mehet bele a lencsesaláta, az aprított petrezselyem, és a lime kifacsart leve.
Elkészítési idő: kb. 100 perc + hűtés
