Fantasztikus desszertek

Márványossüti

Márványos süti

Hozzávalók
290 g
cukor
250 g
vaj
6 db
tojás
200 ml
tej + 20 ml a kakaós részhez
360 g
liszt
12 g
sütőpor
1 csipet
12 g
vaníliás cukor
20 g
kakaópor

Elkészítés

A márványos süti egy igazi klasszikus. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és tovább habosítjuk, végül mehet bele a 200 ml tej is. Közben egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot, ezután a tojásos-vajas habhoz adjuk. Összekeverjük a tésztát, majd a felét egy másik tálba szedjük, és belekeverjük a kakaóport és a 20 ml tejet. 

Sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk felváltva a sima és a kakaós tésztákat, majd egy késsel picit átforgatjuk a tésztát, hogy márványos hatást érjen el a kétféle szín. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük megsült-e, majd hagyjuk a formában langyosra, végül egy rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 45-50 perc
  • Összesen: 60-65 perc
  • Hozzávalók egy klasszikus kenyérsütő formához
marvanyos-suti
Márványos süti (Fotó: Street Kitchen)

Márványos csodák a Street Kitchen oldaláról:

Frissítő ribizlis-citromos sajttorta

A legkrémesebb meggyes márványtorta

Azta! Itt a tiramisu ombre torta

www.streetkitchen.hu

A Fantasztikus desszertek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Márványos, kakaós-vaníliás, puha, szaftos kevert süti, ami önmagában, esetleg csokikrémmel vagy egy jófajta lekvárral mennyei délutáni süti lesz!

Hozzávalók

1 kenyérformához
290 g
cukor
250 g
vaj
6 db
tojás
200 ml
tej + 20 ml a kakaós részhez
360 g
liszt
12 g
sütőpor
1 csipet
12 g
vaníliás cukor
20 g
kakaópor

A márványos süti egy igazi klasszikus. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és tovább habosítjuk, végül mehet bele a 200 ml tej is. Közben egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot, ezután a tojásos-vajas habhoz adjuk. Összekeverjük a tésztát, majd a felét egy másik tálba szedjük, és belekeverjük a kakaóport és a 20 ml tejet. 

Sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk felváltva a sima és a kakaós tésztákat, majd egy késsel picit átforgatjuk a tésztát, hogy márványos hatást érjen el a kétféle szín. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük megsült-e, majd hagyjuk a formában langyosra, végül egy rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 45-50 perc
  • Összesen: 60-65 perc
  • Hozzávalók egy klasszikus kenyérsütő formához
marvanyos-suti
Márványos süti (Fotó: Street Kitchen)

Márványos csodák a Street Kitchen oldaláról:

Frissítő ribizlis-citromos sajttorta

A legkrémesebb meggyes márványtorta

Azta! Itt a tiramisu ombre torta

Ha tetszett a márványos süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése