Medvehagymás receptek

Medvehagymáslángosfokhagymástejföllel

Medvehagymás lángos fokhagymás tejföllel

Hozzávalók
A tésztához
300 ml
meleg víz
7 g
porélesztő
500 g
liszt
1 csokor
apróra vágott medvehagyma
(kb. 100 g)
1.5 tk
3 ek
olaj
bő olaj a sütéshez
A fokhagymás tejfölhöz
300 g
tejföl
só, bors
1 gerezd
zúzott fokhagyma
A tálaláshoz
200 g
trappista

Elkészítés

A medvehagymás lángoshoz először egy keverőtálban a vízbe öntjük az élesztőt, majd mehet rá a liszt és a többi hozzávaló. 7-8 perc alatt kidagasztjuk, olajozott tálba öntjük, és lefedjük. Ha van időnk, egy éjszakára a hűtőbe tesszük, ha nincs, akkor 1 óráig kelesztjük meleg helyen.

Ezután kivesszük, átgyúrjuk, és a duplájára kelesztjük meleg helyen 1-1,5 óra alatt. Olajos kézzel 6 részre osztjuk a tésztát, kerekre nyújtjuk őket, és 170 fokos olajban egyesével aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.

A fokhagymás tejföl hozzávalóit összekeverjük, majd ezzel és reszelt sajttal tálaljuk a lángost. Ha szeretnétek tovább turbózni, pirított baconnel is megszórhatjátok.

medvehagymas-langos
Medvehagymás lángos fokhagymás tejföllel (Fotó: Erődháti Áron)
  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Sütés: 30 perc
  • Kelesztés: 2 óra 30 perc

Jöjjön még több lángos:

Sütőtökös fekete lángos

Édesburgonyás-zöldfűszeres lángos, tejföllel és camembert-rel

Bolognai raguval töltött lángos

www.streetkitchen.hu

A medvehagyma a lángosba is tökéletesen illik, abszolút kiemeli az ízeket. Friss, hideg tejföllel az igazi!

Hozzávalók

6 darabhoz
A tésztához
300 ml
meleg víz
7 g
porélesztő
500 g
liszt
1 csokor
apróra vágott medvehagyma
(kb. 100 g)
1.5 tk
3 ek
olaj
bő olaj a sütéshez
A fokhagymás tejfölhöz
300 g
tejföl
só, bors
1 gerezd
zúzott fokhagyma
A tálaláshoz
200 g
trappista

A medvehagymás lángoshoz először egy keverőtálban a vízbe öntjük az élesztőt, majd mehet rá a liszt és a többi hozzávaló. 7-8 perc alatt kidagasztjuk, olajozott tálba öntjük, és lefedjük. Ha van időnk, egy éjszakára a hűtőbe tesszük, ha nincs, akkor 1 óráig kelesztjük meleg helyen.

Ezután kivesszük, átgyúrjuk, és a duplájára kelesztjük meleg helyen 1-1,5 óra alatt. Olajos kézzel 6 részre osztjuk a tésztát, kerekre nyújtjuk őket, és 170 fokos olajban egyesével aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.

A fokhagymás tejföl hozzávalóit összekeverjük, majd ezzel és reszelt sajttal tálaljuk a lángost. Ha szeretnétek tovább turbózni, pirított baconnel is megszórhatjátok.

medvehagymas-langos
Medvehagymás lángos fokhagymás tejföllel (Fotó: Erődháti Áron)
  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Sütés: 30 perc
  • Kelesztés: 2 óra 30 perc

Jöjjön még több lángos:

Sütőtökös fekete lángos

Édesburgonyás-zöldfűszeres lángos, tejföllel és camembert-rel

Bolognai raguval töltött lángos

Ha tetszett a Medvehagymás lángos fokhagymás tejföllel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept