A medvehagymás lángoshoz először egy keverőtálban a vízbe öntjük az élesztőt, majd mehet rá a liszt és a többi hozzávaló. 7-8 perc alatt kidagasztjuk, olajozott tálba öntjük, és lefedjük. Ha van időnk, egy éjszakára a hűtőbe tesszük, ha nincs, akkor 1 óráig kelesztjük meleg helyen.
Ezután kivesszük, átgyúrjuk, és a duplájára kelesztjük meleg helyen 1-1,5 óra alatt. Olajos kézzel 6 részre osztjuk a tésztát, kerekre nyújtjuk őket, és 170 fokos olajban egyesével aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.
A fokhagymás tejföl hozzávalóit összekeverjük, majd ezzel és reszelt sajttal tálaljuk a lángost. Ha szeretnétek tovább turbózni, pirított baconnel is megszórhatjátok.

- Elkészítési idő: 10 perc
- Sütés: 30 perc
- Kelesztés: 2 óra 30 perc
Jöjjön még több lángos:
Édesburgonyás-zöldfűszeres lángos, tejföllel és camembert-rel