Saláták

Mexikóikrumplisaláta

Mexikói krumplisaláta

Hozzávalók
800 g
apró szemű újkrumpli
30 ml
olaj
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
street Kitchen TIJUANA TEX-MEX fűszerkeverék
1 fej
lila hagyma
2 db
paradicsom
(kb. 300 g)
0.5 db
citrom
1 csokor
petrezselyem
150 g
tejföl
100 g
majonéz
310 g
konzerv kukorica

Elkészítés

A mexikói krumplisaláta elkészítéséhez a krumplit megmossuk, ledörzsöljük róla a szennyeződéseket, majd elfelezzük, összekeverjük az olajjal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és 8-10 tekerés Street Kitchen TIJUANA TEX-MEX fűszerkeverékkel. Sűtőpapírral bélelt tepsire halmozzuk, majd 190 fokos sütőbe tesszük 35-40 percre.

A megtisztított lila hagymát finomra vágjuk, a paradicsomot kisebb kockákra, és mindkettőt egy keverőtálba tesszük. Meglocsoljuk a citrom levével, ráreszeljük a héját, kicsit megsózzuk, és néhány percig állni hagyjuk. A petrezselymet felaprítjuk, majd ezt is belekeverjük.

A tejfölt és a majonézt összekeverjük. A megsült krumpli alól kihúzzuk a sütőpapírt, majd mellészórjuk a kukoricát is, és felfrissítjük az ízét még néhány tekerés fűszerkeverékkel. Összeforgatjuk a paradicsomsalsával, és rákanalazzuk a majonézes tejfölt is. Remek köret lesz, de leginkább füstös, grillezett húsokhoz ajánljuk.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: 40 perc
  • Hűtés: 30 perc
  • Összesen: 80 perc
mexikói krumplisaláta
Mexikói krumplisaláta

A receptben használt Street Kitchen TIJUANA TEX-MEX fűszerkeverékre lecsaphattok az SK SHOPBAN!

Ezeket is nézd meg:

Mexikói csirke babos rizzsel

Világbajnok grillcsirke kéksajtos-baconös krumplisalátával

www.streetkitchen.hu

Ha imádjátok a krumplisalit, de a jó öreg majonéz mellett valami izgalmat is csempésznétek bele, itt egy jó megoldás, ami megmutatja, mi mindenre képes egy kis fűszer.

Hozzávalók

4 főre
800 g
apró szemű újkrumpli
30 ml
olaj
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
street Kitchen TIJUANA TEX-MEX fűszerkeverék
1 fej
lila hagyma
2 db
paradicsom
(kb. 300 g)
0.5 db
citrom
1 csokor
petrezselyem
150 g
tejföl
100 g
majonéz
310 g
konzerv kukorica

A mexikói krumplisaláta elkészítéséhez a krumplit megmossuk, ledörzsöljük róla a szennyeződéseket, majd elfelezzük, összekeverjük az olajjal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és 8-10 tekerés Street Kitchen TIJUANA TEX-MEX fűszerkeverékkel. Sűtőpapírral bélelt tepsire halmozzuk, majd 190 fokos sütőbe tesszük 35-40 percre.

A megtisztított lila hagymát finomra vágjuk, a paradicsomot kisebb kockákra, és mindkettőt egy keverőtálba tesszük. Meglocsoljuk a citrom levével, ráreszeljük a héját, kicsit megsózzuk, és néhány percig állni hagyjuk. A petrezselymet felaprítjuk, majd ezt is belekeverjük.

A tejfölt és a majonézt összekeverjük. A megsült krumpli alól kihúzzuk a sütőpapírt, majd mellészórjuk a kukoricát is, és felfrissítjük az ízét még néhány tekerés fűszerkeverékkel. Összeforgatjuk a paradicsomsalsával, és rákanalazzuk a majonézes tejfölt is. Remek köret lesz, de leginkább füstös, grillezett húsokhoz ajánljuk.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: 40 perc
  • Hűtés: 30 perc
  • Összesen: 80 perc
mexikói krumplisaláta
Mexikói krumplisaláta

A receptben használt Street Kitchen TIJUANA TEX-MEX fűszerkeverékre lecsaphattok az SK SHOPBAN!

Ezeket is nézd meg:

Mexikói csirke babos rizzsel

Világbajnok grillcsirke kéksajtos-baconös krumplisalátával

Ha tetszett a Mexikói krumplisaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept