Karácsony

Mézeskalácstorta

Mézeskalácstorta

Hozzávalók
A tésztához
120 g
méz
120 ml
olaj
150 ml
víz
2 db
tojás
110 g
barna cukor
160 g
liszt
1 csipet
10 g
sütőpor
1 mk
szerecsendió
1 mk
fahéj
1 mk
gyömbér
A krémhez
230 g
szobahőmérsékletű vaj
4 ek
porcukor
300 g
mascarpone
1 mk
fahéj
30 ml
brandy
A díszítéshez
mézeskalácsok

Elkészítés

A mézeskalácstorta elkészítése azzal kezdődik, hogy a mézet, vizet és olajat összekeverjük egy edényben, majd belekeverjük a tojásokat és a barna cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, fűszerekkel, majd összekeverjük a tojásos keverékkel.

A masszát 3 db 18 cm átmérőjű formába öntjük ( használhatunk egy nagyobb formát is, ekkor ügyeljünk arra, hogy a sütési idő nőni fog) és 175 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

A vajat habosra keverjük a porcukorral, fahéjjal, majd hozzákeverjük a mascarponét és a brandy-t is. A krém kb. ⅔-át a rétegek közé kenjük, egymásra pakoljuk a lapokat, a maradék krémmel pedig körbekenjük a torta szélét. Csillagcsöves nyomózsákból kinyomjuk a maradék krémet, ezzel díszítjük a torta tetejét és rakunk még rá pár mézeskalácsot is!

Nem volt még elég a mézeskalácsból? Íme néhány recept:

Mézeskalácsos biscotti

Mézeskalácsos csiga

Mézeskalácsos palacsinta karamellöntettel

www.streetkitchen.hu

Óóó, a mézeskalács... Az örök klasszikus ami nélkül nem is karácsony a karácsony! Ha még sincs kedvetek szaggatni, de szeretnétek fűszeres illatot a lakásba, akkor ez a torta megoldás lehet a “problémára”. ;) Szegfűszeg-, fahéj- és gyömbérillat fogja bejárni a konyhát, de csak a tésztát kell összekeverni, semmi gyúrás-nyújtás-szaggatás trió nem lesz.

Hozzávalók

1 18 cm átmérőjű tortához
A tésztához
120 g
méz
120 ml
olaj
150 ml
víz
2 db
tojás
110 g
barna cukor
160 g
liszt
1 csipet
10 g
sütőpor
1 mk
szerecsendió
1 mk
fahéj
1 mk
gyömbér
A krémhez
230 g
szobahőmérsékletű vaj
4 ek
porcukor
300 g
mascarpone
1 mk
fahéj
30 ml
brandy
A díszítéshez
mézeskalácsok

A mézeskalácstorta elkészítése azzal kezdődik, hogy a mézet, vizet és olajat összekeverjük egy edényben, majd belekeverjük a tojásokat és a barna cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, fűszerekkel, majd összekeverjük a tojásos keverékkel.

A masszát 3 db 18 cm átmérőjű formába öntjük ( használhatunk egy nagyobb formát is, ekkor ügyeljünk arra, hogy a sütési idő nőni fog) és 175 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

A vajat habosra keverjük a porcukorral, fahéjjal, majd hozzákeverjük a mascarponét és a brandy-t is. A krém kb. ⅔-át a rétegek közé kenjük, egymásra pakoljuk a lapokat, a maradék krémmel pedig körbekenjük a torta szélét. Csillagcsöves nyomózsákból kinyomjuk a maradék krémet, ezzel díszítjük a torta tetejét és rakunk még rá pár mézeskalácsot is!

Nem volt még elég a mézeskalácsból? Íme néhány recept:

Mézeskalácsos biscotti

Mézeskalácsos csiga

Mézeskalácsos palacsinta karamellöntettel

Ha tetszett a Mézeskalácstorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept