Ázsiai kaják

Mogyoróvajasudonpadthairopogóstofuval

Mogyoróvajas udon pad thai ropogós tofuval
mogyorovajas-udon-pad-thai

Hozzávalók
4 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4
friss gyömbér
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
kristálycukor
1 szál
sárgarépa
(170 g/szál)
bors
1 csomag
udon tészta
(250 g-os kiszerelés)
100 g
mogyoróvaj
2 ek
szójaszósz
1 tk
paradicsompaszta
1.5 tk
csípős paszta
1 ek
rizsecet
150 ml
tésztafőző víz
1 db
lime
A ropogós tofuhoz
2 ek
keményítő
1 ek
szójaszósz
1 tk
paradicsompaszta
1 tk
méz
180 g
füstölt tofu
A tálaláshoz
100 g
földimogyoró
1 csokor
koriander
0.5 db
lime

Elkészítés
  1. Az olajat felhevítjük, alaposan lepirítjuk benne a durvára vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a felaprított gyömbért, fokhagymát, és további 1 percig pirítjuk.

  2. Rászórjuk a cukrot, pár perc alatt megkaramellizáljuk, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sárgarépát is. Sózzuk, borsozzuk.

  3. A ropogós tofuhoz a keményítőt kikeverjük egy tálban a szójaszósszal, a paradicsompasztával és a mézzel, majd beleforgatjuk a kisebb kockákra vágott tofut. 

  4. Sütőpapírral kibélelt, 180 fokos air fryerben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.

  5. A tésztát sós, forró vízben, a csomagoláson leírtak alapján megfőzzük, majd kimentünk a főzővízből 150 ml-t.

  6. A tésztát a zöldségekhez dobjuk és összepirítjuk.

  7. Kikeverjük a mogyoróvajat a szójaszósszal, a paradicsompasztával, a csípős pasztával, a rizsecettel, sóval, borssal és a főzővízzel, majd összekeverjük a tésztával. Beleforgatjuk a kész tofut is. 2 perc alatt összefőzzük, majd meglocsoljuk frissen facsart lime-lével.

  8. Durvára aprított földimogyoróval, aprított friss korianderrel és lime-gerezdekkel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a recept igazi mentőöv, ha gyorsan valami ütős, ázsiai hangulatú kajára vágysz, de nem akarsz órákig a tűzhely mellett állni.

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 adag
4 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4
friss gyömbér
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
kristálycukor
1 szál
sárgarépa
(170 g/szál)
bors
1 csomag
udon tészta
(250 g-os kiszerelés)
100 g
mogyoróvaj
2 ek
szójaszósz
1 tk
paradicsompaszta
1.5 tk
csípős paszta
1 ek
rizsecet
150 ml
tésztafőző víz
1 db
lime
A ropogós tofuhoz
2 ek
keményítő
1 ek
szójaszósz
1 tk
paradicsompaszta
1 tk
méz
180 g
füstölt tofu
A tálaláshoz
100 g
földimogyoró
1 csokor
koriander
0.5 db
lime

Elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük, alaposan lepirítjuk benne a durvára vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a felaprított gyömbért, fokhagymát, és további 1 percig pirítjuk.

  2. Rászórjuk a cukrot, pár perc alatt megkaramellizáljuk, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sárgarépát is. Sózzuk, borsozzuk.

  3. A ropogós tofuhoz a keményítőt kikeverjük egy tálban a szójaszósszal, a paradicsompasztával és a mézzel, majd beleforgatjuk a kisebb kockákra vágott tofut. 

  4. Sütőpapírral kibélelt, 180 fokos air fryerben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.

  5. A tésztát sós, forró vízben, a csomagoláson leírtak alapján megfőzzük, majd kimentünk a főzővízből 150 ml-t.

  6. A tésztát a zöldségekhez dobjuk és összepirítjuk.

  7. Kikeverjük a mogyoróvajat a szójaszósszal, a paradicsompasztával, a csípős pasztával, a rizsecettel, sóval, borssal és a főzővízzel, majd összekeverjük a tésztával. Beleforgatjuk a kész tofut is. 2 perc alatt összefőzzük, majd meglocsoljuk frissen facsart lime-lével.

  8. Durvára aprított földimogyoróval, aprított friss korianderrel és lime-gerezdekkel tálaljuk.

Ha tetszett a mogyoróvajas udon pad thai ropogós tofuval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése