Az olajat felhevítjük, alaposan lepirítjuk benne a durvára vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a felaprított gyömbért, fokhagymát, és további 1 percig pirítjuk.
Rászórjuk a cukrot, pár perc alatt megkaramellizáljuk, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sárgarépát is. Sózzuk, borsozzuk.
A ropogós tofuhoz a keményítőt kikeverjük egy tálban a szójaszósszal, a paradicsompasztával és a mézzel, majd beleforgatjuk a kisebb kockákra vágott tofut.
Sütőpapírral kibélelt, 180 fokos air fryerben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.
A tésztát sós, forró vízben, a csomagoláson leírtak alapján megfőzzük, majd kimentünk a főzővízből 150 ml-t.
A tésztát a zöldségekhez dobjuk és összepirítjuk.
Kikeverjük a mogyoróvajat a szójaszósszal, a paradicsompasztával, a csípős pasztával, a rizsecettel, sóval, borssal és a főzővízzel, majd összekeverjük a tésztával. Beleforgatjuk a kész tofut is. 2 perc alatt összefőzzük, majd meglocsoljuk frissen facsart lime-lével.
Durvára aprított földimogyoróval, aprított friss korianderrel és lime-gerezdekkel tálaljuk.
Mogyoróvajasudonpadthairopogóstofuval
Ez a recept igazi mentőöv, ha gyorsan valami ütős, ázsiai hangulatú kajára vágysz, de nem akarsz órákig a tűzhely mellett állni.
Vega
A selymes mogyoróvajas szósz tökéletesen bevonja az udon tésztát, a roppanósra sült tofu pedig nemcsak laktató, hanem ízben is felér egy hússal készült verzióval.
Hozzávalók
A ropogós tofuhoz
A tálaláshoz
Elkészítés
Az olajat felhevítjük, alaposan lepirítjuk benne a durvára vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a felaprított gyömbért, fokhagymát, és további 1 percig pirítjuk.
Rászórjuk a cukrot, pár perc alatt megkaramellizáljuk, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sárgarépát is. Sózzuk, borsozzuk.
A ropogós tofuhoz a keményítőt kikeverjük egy tálban a szójaszósszal, a paradicsompasztával és a mézzel, majd beleforgatjuk a kisebb kockákra vágott tofut.
Sütőpapírral kibélelt, 180 fokos air fryerben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.
A tésztát sós, forró vízben, a csomagoláson leírtak alapján megfőzzük, majd kimentünk a főzővízből 150 ml-t.
A tésztát a zöldségekhez dobjuk és összepirítjuk.
Kikeverjük a mogyoróvajat a szójaszósszal, a paradicsompasztával, a csípős pasztával, a rizsecettel, sóval, borssal és a főzővízzel, majd összekeverjük a tésztával. Beleforgatjuk a kész tofut is. 2 perc alatt összefőzzük, majd meglocsoljuk frissen facsart lime-lével.
Durvára aprított földimogyoróval, aprított friss korianderrel és lime-gerezdekkel tálaljuk.

A mogyoróvajas udon pad thai ropogós tofuval tökéletes egy fáradt hétköznap estéjén, de akár vendégvárónak is beválik, ha valami izgalmasat dobnál össze. Kísérletezz bátran a csípősséggel és a feltétekkel!
Ha bejött ez a fúziós ázsiai hangulat, akkor ezeket a recepteket is imádni fogod!
Ha tetszett a mogyoróvajas udon pad thai ropogós tofuval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!




