Saláták

Nyárikáposztasaláta

Nyári káposztasaláta

Hozzávalók
A salátához
2 szál
sárgarépa
(145 g/szál)
200 g
fejes káposzta
1 db
alma
(200 g/db)
200 g
eper
3 szál
újhagyma
0.5 csokor
petrezselyem
Az öntethez
2 db
citrom
230 ml
görög joghurt
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
20 g
dijoni mustár
20 g
méz
20 ml
olívaolaj

Elkészítés

A nyári káposztasaláta első lépéseként a sárgarépát megpucoljuk, egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük és egy nagyobb keverőtálba dobjuk. A fejes káposztát hajszálvékony csíkokra vágjuk és ezt is a répához adjuk. Az almát és az epret 0,5 cm-es kockákra, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk, és minden mehet a keverőtálba.

Az öntethez kikeverjük a citromok reszelt héját és kifacsart levét a görög joghurttal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a dijoni mustárral, a mézzel és az olívaolajjal. Rácsorgatjuk a salátára, alaposan elkeverjük és már tálalhatjuk is.

nyari-kaposztasalata-2
Nyári káposztasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Egy jó káposztasali sose rossz, úgyhogy próbáld ki ezeket a verziókat is:

Brokkolis-lilakáposztás coleslaw

Amerikai káposztasaláta

Kínai csípős-fekete szezámos káposztasaláta

www.streetkitchen.hu

Ebben a nyári káposztasaliban megbújik pár olyan összetevő, amit első hallásra lehet, hogy nem raknál bele. De hidd el, megéri belepakolni az epret és az almát, ugyanis nemcsak hogy frissebb és izgibb végeredményt kapsz, de brutál jó íze is lesz. Passzol bármilyen sült hús mellé, burgerbe, wrapekbe is pakolhatod, de őszintén: én magában is simán elkanalaznám.

Hozzávalók

4 főre
A salátához
2 szál
sárgarépa
(145 g/szál)
200 g
fejes káposzta
1 db
alma
(200 g/db)
200 g
eper
3 szál
újhagyma
0.5 csokor
petrezselyem
Az öntethez
2 db
citrom
230 ml
görög joghurt
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
20 g
dijoni mustár
20 g
méz
20 ml
olívaolaj

A nyári káposztasaláta első lépéseként a sárgarépát megpucoljuk, egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük és egy nagyobb keverőtálba dobjuk. A fejes káposztát hajszálvékony csíkokra vágjuk és ezt is a répához adjuk. Az almát és az epret 0,5 cm-es kockákra, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk, és minden mehet a keverőtálba.

Az öntethez kikeverjük a citromok reszelt héját és kifacsart levét a görög joghurttal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a dijoni mustárral, a mézzel és az olívaolajjal. Rácsorgatjuk a salátára, alaposan elkeverjük és már tálalhatjuk is.

nyari-kaposztasalata-2
Nyári káposztasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Egy jó káposztasali sose rossz, úgyhogy próbáld ki ezeket a verziókat is:

Brokkolis-lilakáposztás coleslaw

Amerikai káposztasaláta

Kínai csípős-fekete szezámos káposztasaláta

Ha tetszett a nyári káposztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése