A padlizsánokat hámozd meg, majd vágd kockákra és dobd egy tálba. Sózd meg, hagyd állni 10 percig, majd alaposan nyomkodd ki belőle a nedvességet.
Rakd a padlizsánt egy aprítógépbe, tedd hozzá a leszűrt konzervlencsét és a tojást, majd turmixold krémesre.
Rakd egy tálba a masszát, add hozzá a többi hozzávalót is, a zöldfűszereket finomra aprítva.
Nedves kézzel formázz belőle 30 g-os golyókat, majd 150-160 fokos bő olajban 4-5 perc alatt süsd aranybarnára őket. Egyszerre max. 3-4 darabot, hogy ne hűtsék le teljesen az olajat.
Padlizsángolyók
Ha unod a fasírtot, de valami hasonlóra vágysz – csak zöldségesben, könnyedebben és izgalmasabban –, a padlizsángolyók tökéletesek lesznek. A sült padlizsán és a lencse együtt egy szaftos, fűszeres, mégis lágy belsejű, kívül ropogós falatot alkotnak, amit rizzsel, salátával, pitában vagy egy jó paradicsomszószban is bármikor örömmel megeszel. És nemcsak húsmentes, de meglepően olcsó és praktikus is.

Vega
A padlizsángolyók kívül ropogósak, belül krémesek, fűszeresek, és olyan mély ízük van, hogy még a legmegrögzöttebb húsimádók is csendben kérnek repetát.
Hozzávalók
Elkészítés
A padlizsánokat hámozd meg, majd vágd kockákra és dobd egy tálba. Sózd meg, hagyd állni 10 percig, majd alaposan nyomkodd ki belőle a nedvességet.
Rakd a padlizsánt egy aprítógépbe, tedd hozzá a leszűrt konzervlencsét és a tojást, majd turmixold krémesre.
Rakd egy tálba a masszát, add hozzá a többi hozzávalót is, a zöldfűszereket finomra aprítva.
Nedves kézzel formázz belőle 30 g-os golyókat, majd 150-160 fokos bő olajban 4-5 perc alatt süsd aranybarnára őket. Egyszerre max. 3-4 darabot, hogy ne hűtsék le teljesen az olajat.

Pár tipp a tökéletes végeredmény érdekében
A padlizsánt először vágd félbe vagy szeletekre, és süsd meg sütőben 200 fokon, amíg belül teljesen puha nem lesz. A sült padlizsán húsát kanalazd ki, és azt használd – így lesz igazán krémes és intenzív ízű a massza.
Ha nincs kedved sütni, grillezheted is, kockázva serpenyőben piríthatod vagy besózhatod, és ezután kinyomkodhatod a levét (ez a legmegúszósabb verzió) – a lényeg, hogy a felesleges nedvességet távolítsd el, különben a massza túl lágy lesz.
A konzervlencsét jól csöpögtesd le, és akár villával is összetörheted kicsit, hogy jobban tartsa a formát.
A zsemlemorzsa mennyisége rugalmas: ha a massza túl nedves, adj hozzá még egy keveset, ha túl száraz, egy kis vízzel vagy extra tojással lazíthatod.
Friss bazsalikommal és petrezselyemmel lesz igazán üde az íze – ha csak szárított van, abból jóval kevesebb is elég (kb. 1-1 tk).
Formázás után akár le is fagyaszthatók – tökéletes meal prep!
Olajban kisütve ropogós lesz, de sütőben is megsütheted 180–190 fokon kb. 25 perc alatt, félidőben megforgatva.
A padlizsángolyók mellett még más szuper zöldségfasírtunk is akad!
Ha tetszett a Padlizsángolyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!