Rizses kaják

Paradicsomos-pesztós-csirkésrizs

Paradicsomos-pesztós-csirkés rizs

Hozzávalók
4 db
csirkefelsőcomb-filé
só, bors
1 csipet
fokhagymapor
1 csipet
őrölt kömény
1 csipet
pirospaprika
4 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
200 ml
darabolt paradicsom
2 - 3 ek
zöld pesztó
300 g
rizs
600 ml
zöldségalaplé
0.5 fej
brokkoli
1 csokor
friss bazsalikom

Elkészítés

A csirkecomb mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk 1-1 csipet fokhagymaporral, őrölt köménnyel és pirospaprikával. Egy nagy, magasabb falú serpenyőben, viszonylag magas hőmérsékleten, oldalanként 3-4 perc alatt megpirítjuk a húst az olajon, majd kiszedjük. 

A visszamaradt szafton megpirítjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a paradicsomot, belekeverjük a pesztót és az átmosott rizst, felöntjük az alaplével. Visszarakjuk a húsokat, rádobáljuk a rózsáira szedett brokkolit, lefedjük, és addig főzzük alacsony lángon, amíg meg nem párolódik a rizs és a brokkoli. Brokkolival és friss bazsalikommal is tálalhatjuk.

paradicsomos-pesztós-csirkés rizs

Ezek a pesztós receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Paprikapesztós gnocchi

Csirkés-pesztós minestrone

Marinált csirkemell pesztós cukkini-spagettivel

www.streetkitchen.hu

Egy jó kis csirkés-rizses egytálétel, ami tényleg egy serpenyőben készül, így még a mosogatást is megkönnyíthetitek! Friss zöldsalival vagy egy capresével a legjobb!

Hozzávalók

4 főre
4 db
csirkefelsőcomb-filé
só, bors
1 csipet
fokhagymapor
1 csipet
őrölt kömény
1 csipet
pirospaprika
4 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
200 ml
darabolt paradicsom
2 - 3 ek
zöld pesztó
300 g
rizs
600 ml
zöldségalaplé
0.5 fej
brokkoli
1 csokor
friss bazsalikom

A csirkecomb mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk 1-1 csipet fokhagymaporral, őrölt köménnyel és pirospaprikával. Egy nagy, magasabb falú serpenyőben, viszonylag magas hőmérsékleten, oldalanként 3-4 perc alatt megpirítjuk a húst az olajon, majd kiszedjük. 

A visszamaradt szafton megpirítjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a paradicsomot, belekeverjük a pesztót és az átmosott rizst, felöntjük az alaplével. Visszarakjuk a húsokat, rádobáljuk a rózsáira szedett brokkolit, lefedjük, és addig főzzük alacsony lángon, amíg meg nem párolódik a rizs és a brokkoli. Brokkolival és friss bazsalikommal is tálalhatjuk.

paradicsomos-pesztós-csirkés rizs

Ezek a pesztós receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Paprikapesztós gnocchi

Csirkés-pesztós minestrone

Marinált csirkemell pesztós cukkini-spagettivel

Ha tetszett a Paradicsomos-pesztós-csirkés rizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept