A parmezános sütőtöktócsni első lépéseként a megtisztított sütőtököt nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük, majd hozzákeverjük a sót, a borsot, a szerecsendiót, a tojásokat, a lisztet, a durvára vágott petrezselymet és a parmezánt, végül alaposan összedolgozzuk.
Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd tenyérnyi, kissé ovális lepényeket formázunk a masszából, és közepesen erős lángon, oldalanként kb. 3 perc alatt készre sütjük a tócsnikat. Papírtörlőre szedjük őket, majd a sóval, borssal és zúzott fokhagymával elkevert tejföllel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 10 perc
Tócsni, lepcsánka, röszti – akárhogy hívjuk az tuti, hogy mindenkinek felcsillan a szeme a szó hallatán. Próbáld ki más zöldségekből is:
Tócsni alaprecept, ahogy mi csináljuk
Zöldségtócsni joghurtos mártogatóssal