Sütőtökös receptek

Parmezánossütőtöktócsni

Parmezános sütőtöktócsni
Parmezános sütőtöktócsni

Hozzávalók
só, bors
A tócsnihoz
450 g
sütőtök
2 csipet
őrölt szerecsendió
2 db
tojás
4 ek
finomliszt
1 csokor
petrezselyem
50 g
reszelt parmezán
3 - 4 ek
étolaj
A fokhagymás mártogatóshoz
só, bors
3 gerezd
fokhagyma
250 g
tejföl

Elkészítés

A parmezános sütőtöktócsni első lépéseként a megtisztított sütőtököt nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük, majd hozzákeverjük a sót, a borsot, a szerecsendiót, a tojásokat, a lisztet, a durvára vágott petrezselymet és a parmezánt, végül alaposan összedolgozzuk.

Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd tenyérnyi, kissé ovális lepényeket formázunk a masszából, és közepesen erős lángon, oldalanként kb. 3 perc alatt készre sütjük a tócsnikat. Papírtörlőre szedjük őket, majd a sóval, borssal és zúzott fokhagymával elkevert tejföllel tálaljuk.

parmezanos-sutotoktocsni
Parmezános sütőtöktócsni (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 10 perc

Tócsni, lepcsánka, röszti – akárhogy hívjuk az tuti, hogy mindenkinek felcsillan a szeme a szó hallatán. Próbáld ki más zöldségekből is:

Tócsni alaprecept, ahogy mi csináljuk

Zöldségtócsni joghurtos mártogatóssal

Cukkinitócsni, a legkirályabb köret

Ropogós édesburgonya-röszti joghurtos mártogatóssal

www.streetkitchen.hu

Ha van otthon egy kisebb darab sütőtökötök , amit már kb. felesleges megsütni, dobjatok össze belőle egy príma kis tócsnit, ami mellé dukál egy fokhagymás-tejfölös mártogatós is!

Hozzávalók

2 főre
só, bors
A tócsnihoz
450 g
sütőtök
2 csipet
őrölt szerecsendió
2 db
tojás
4 ek
finomliszt
1 csokor
petrezselyem
50 g
reszelt parmezán
3 - 4 ek
étolaj
A fokhagymás mártogatóshoz
só, bors
3 gerezd
fokhagyma
250 g
tejföl

A parmezános sütőtöktócsni első lépéseként a megtisztított sütőtököt nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük, majd hozzákeverjük a sót, a borsot, a szerecsendiót, a tojásokat, a lisztet, a durvára vágott petrezselymet és a parmezánt, végül alaposan összedolgozzuk.

Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd tenyérnyi, kissé ovális lepényeket formázunk a masszából, és közepesen erős lángon, oldalanként kb. 3 perc alatt készre sütjük a tócsnikat. Papírtörlőre szedjük őket, majd a sóval, borssal és zúzott fokhagymával elkevert tejföllel tálaljuk.

parmezanos-sutotoktocsni
Parmezános sütőtöktócsni (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 10 perc

Tócsni, lepcsánka, röszti – akárhogy hívjuk az tuti, hogy mindenkinek felcsillan a szeme a szó hallatán. Próbáld ki más zöldségekből is:

Tócsni alaprecept, ahogy mi csináljuk

Zöldségtócsni joghurtos mártogatóssal

Cukkinitócsni, a legkirályabb köret

Ropogós édesburgonya-röszti joghurtos mártogatóssal

Ha tetszett a Parmezános sütőtöktócsni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept