A pekingi húsos tekercs elkészítéséhez a lisztet összekeverjük az élesztővel és a cukorral, majd hozzáadjuk a sertészsírt és a langyos vizet. A tésztát simára gyúrjuk és frissen tartó fóliával lefedve, 1-1,5 óra alatt a kétszeresére kelesztjük.
Ez idő alatt összeállítjuk a tölteléket: a gyömbért és a vöröshagymát apróra vágjuk, és összekeverjük a darált hússal, valamint a nedves és száraz fűszerekkel.
A megkelt tésztát egy deszkára helyezzük, majd kb. 1 cm vastagságú téglalap formára nyújtjuk. A húsos tölteléket egyenletesen a tésztára kenjük úgy, hogy a széleknél 1-1,5 cm-es részt szabadon hagyunk. A hosszabbik oldalnál fogva el kezdjük feltekerni a tésztát, lezárjuk a hosszabbik szélét, majd a két végét is összenyomjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék gőzölés közben.
Nedves konyharuhával kibélelt bambuszgőzölőbe helyezzük a húsos tekercset. Ha nem fér el benne, akkor ketté is oszthatjuk, de a széleket mindig zárjuk le. Lefedjük és még 15-20 percig pihentetjük fedő alatt. Ezt követően forrásban levő víz fölé helyezzük a gőzölőt, és 35-40 perc alatt készre pároljuk a húsos tekercset.
Az így kapott „alvó sárkányt” szeletekre vágjuk, és egy kis szójaszósz vagy rizsecet kíséretében tálaljuk.

- Elkészítési idő: 60 perc
- Kelesztési idő: 80 perc