A tésztához a vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadjuk a lisztet és a sót, és kidagasztjuk. Gombócot formázunk belőle, lefedjük, és duplájára kelesztjük. Ezután 8 gombócot gyúrunk a tésztából, és 10 percet hagyjuk kelni lefedve egy tálcán.

A raguhoz nagy kockákra vágjuk a padlizsánt, és száraz serpenyőben, magas hőmérsékleten, 2 részletben megpirítjuk. Kiszedjük, majd egy kevés olajon kicsit megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a konzerv paradicsomot, beletépkedjük a bazsalikomot, és 10 percet rotyogtatjuk. Belerakjuk a lepirított padlizsánt, és további 15 percet főzzük. Ezután egy közepes sütőtepsibe tesszük a ragut, rárakjuk a gombócokat, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 20 percre. Ekkor kivesszük, rátépkedjük a mozzarellát, ráreszeljük a parmezánt, és visszatesszük grillfokozatra addig, amíg meg nem pirul a teteje.
