A sajtos babkamuffin tésztájához a hozzávalókat egy keverőtálban összekeverjük, és 7-8 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni kb. 1 óra alatt. A töltelékhez összekeverjük a vajat, a reszelt parmezánt és a sót, a gouda sajtot pedig lereszeljük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, 8 egyenlő részre osztjuk, majd gombócokat formázunk belőle. Mindegyikből egy nagyjából 15x8 cm-es téglalapot nyújtunk, majd lekenjük egy kevés vajas krémmel, és megszórjuk egy kevés sajttal. Vagy hát ha úgy szeretitek, akkor sok sajttal. :D
Feltekerjük, hosszában elfelezzük és befonjuk. Felcsavarjuk, és muffinpapírral bélelt formába tesszük, végül megszórjuk a maradék reszelt goudával. 15 percig lefedve meleg helyen kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Még több babka:



