A savanyított lila káposzta elkészítéséhez először is, érdemes az üveget csírátlanítani, amibe az káposzta kerülni fog. A káposztát egy káposztagyalu vagy egy éles kés segítségével minél vékonyabbra vágjuk, majd elkezdjük belepakolni az üvegbe. Miután belekerült az üvegbe 1-2 marék káposzta, azt megszórjuk a kömény egy részével, beleteszünk egy babérlevelet, és megsózzuk. Fontos, hogy minden egyes réteget egy fakanál vagy klopfoló segítségével alaposan megdöngöljük, hogy roncsolódjon a káposzta, ezáltal jobban kiengedi a levét. Ezt a rétegezést addig ismételjük, amíg meg nem telik az üveg. Egy orvosi spatulával vagy más nehezékkel leszorítjuk, hogy minden káposzta a levében tudjon úszkálni, és legalább 2, de inkább 3-4 hétre félretesszük szobahőmérsékleten érlelődni.

- Elkészítési idő: 15 perc
- Pihentetés: 3 hét