Gyors tészták

Son-go-kutészta

Son-go-ku tészta

Hozzávalók
20 ml
olaj
1 fej
vöröshagyma
250 g
gomba
250 g
gépsonka
300 ml
passata
160 g
konzerv kukorica
2 gerezd
fokhagyma
250 g
makaróni tészta
(de bármilyen más tészta is tökéletes)
200 g
trappista
1 kis csokor
petrezselyem

Elkészítés

A közepesnél kicsit erősebb hőfokon olajat hevítünk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát és a cikkekre vágott gombát, és 2-3 percig pirítjuk. A gépsonkát lereszeljük, és azt is a raguhoz adjuk, majd 1-2 perc pirítás után felöntjük a passatával. Sózzuk, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, belenyomjuk a fokhagymát, és további 2 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet.

A tésztát bő, enyhén sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük. 

A ragut összekeverjük a tésztával, és a tálalásnál megszórjuk reszelt sajttal, valamint frissen aprított petrezselyemmel.

Son-go-ku tészta
Son-go-ku tészta

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Karamellizált hagymás, csirkés pappardelle

Kolbászos túróval töltött ravioli, paprikás tejfölmártással

Ketchupos tészta darált húsos raguval

www.streetkitchen.hu

Amikor úgy vagy vele, hogy ááááh… már úgysincs időm főzni, majd útközben bekapok valamit, na akkor mindenképp jusson eszedbe ez a recept. Egyszerű, gyors, laktató és finom.

Hozzávalók

4 főre
20 ml
olaj
1 fej
vöröshagyma
250 g
gomba
250 g
gépsonka
300 ml
passata
160 g
konzerv kukorica
2 gerezd
fokhagyma
250 g
makaróni tészta
(de bármilyen más tészta is tökéletes)
200 g
trappista
1 kis csokor
petrezselyem

A közepesnél kicsit erősebb hőfokon olajat hevítünk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát és a cikkekre vágott gombát, és 2-3 percig pirítjuk. A gépsonkát lereszeljük, és azt is a raguhoz adjuk, majd 1-2 perc pirítás után felöntjük a passatával. Sózzuk, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, belenyomjuk a fokhagymát, és további 2 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet.

A tésztát bő, enyhén sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük. 

A ragut összekeverjük a tésztával, és a tálalásnál megszórjuk reszelt sajttal, valamint frissen aprított petrezselyemmel.

Son-go-ku tészta
Son-go-ku tészta

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Karamellizált hagymás, csirkés pappardelle

Kolbászos túróval töltött ravioli, paprikás tejfölmártással

Ketchupos tészta darált húsos raguval

Ha tetszett a Son-go-ku tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept