Street Kitchen

Spenótos-gombáskölessaláta

Spenótos-gombás kölessaláta

Hozzávalók
250 g
köles
só, bors
100 g
csiperkegomba
40 ml
olívaolaj
100 g
spenót
2 gerezd
fokhagyma
160 g
sütőtök
80 g
dió
100 g
feta sajt
2 szál
szárzeller
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)

Elkészítés

A spenótos-gombás kölessalátához a kölest enyhén sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és egy tálba tesszük. A gombát szeletekre vágjuk és egy száraz, forró serpenyőben 3-4 perc alatt alaposan lepirítjuk, majd a köleshez adjuk. Az olaj felét felforrósítjuk a korábban már használt serpenyőben. Hozzáadjuk a spenótleveleket és a zúzott fokhagymát, megsózzuk, és közepesen erős hőfokon, 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, majd szintén a köleshez adjuk. 

A sütőtököt kb. 1 centis kockákra vágjuk és egy tálban összeforgatjuk a maradék olajjal, a sóval és borssal. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt puhára sütjük, majd azt is a köleshez keverjük a durvára aprított dióval, a morzsolt fetával, a vékony szeletekre vágott zellerrel és a finomra vágott lila hagymával együtt.

spenotos-gombas-kolessalata
Spenótos-gombás kölessaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több saláta:

Fűszeres-mogyorós tészta

Sültcukkini-saláta

Superfood saláta

www.streetkitchen.hu

Szerencsére hamarosan vége a télnek, úgyhogy ha szereted a salátákat, akkor még most próbáld ki ezt a szerintem igazán télies kis salit! Remélem, annyira fog ízleni, hogy fittyet hányva az évszakokra, nyáron is sokszor el fogod készíteni.

Hozzávalók

4 főre
250 g
köles
só, bors
100 g
csiperkegomba
40 ml
olívaolaj
100 g
spenót
2 gerezd
fokhagyma
160 g
sütőtök
80 g
dió
100 g
feta sajt
2 szál
szárzeller
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)

A spenótos-gombás kölessalátához a kölest enyhén sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és egy tálba tesszük. A gombát szeletekre vágjuk és egy száraz, forró serpenyőben 3-4 perc alatt alaposan lepirítjuk, majd a köleshez adjuk. Az olaj felét felforrósítjuk a korábban már használt serpenyőben. Hozzáadjuk a spenótleveleket és a zúzott fokhagymát, megsózzuk, és közepesen erős hőfokon, 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, majd szintén a köleshez adjuk. 

A sütőtököt kb. 1 centis kockákra vágjuk és egy tálban összeforgatjuk a maradék olajjal, a sóval és borssal. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt puhára sütjük, majd azt is a köleshez keverjük a durvára aprított dióval, a morzsolt fetával, a vékony szeletekre vágott zellerrel és a finomra vágott lila hagymával együtt.

spenotos-gombas-kolessalata
Spenótos-gombás kölessaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több saláta:

Fűszeres-mogyorós tészta

Sültcukkini-saláta

Superfood saláta

Ha tetszett a Spenótos-gombás kölessaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept