A dahlhoz egy magas falú serpenyőben egy kis olajon lepirítjuk az apróra vágott gyömbért, hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a kurkumát is. Pár perc pirítás után felöntjük a zöldségalaplével, és beledobjuk a babérlevelet.
A lencsét egy szűrő segítségével alaposan átmossuk, és hozzáadjuk az alaphoz. Ezt követően jöhetnek bele a fűszerek: garam masala, őrölt koriander és görögszéna, majd fedő alatt addig főzzük, amíg meg nem puhul a lencse.
A spenótot a korianderzölddel és a kókusztejjel leturmixoljuk, majd ezt a keveréket is hozzáadjuk a dahlhoz. Mehet bele a fél lime leve és a chilipor, és pár percet még rotyogtatjuk, mielőtt elzárjuk alatta a gázt. Főtt rizzsel kínáljuk.
Spenótos-lencsésdahl

A dahl egy klasszikus, krémes, sűrű állagú indiai lencsefőzelék. Gazdagon fűszerezett, gyakran van benne kurkuma, garam masala, római kömény, koriander, gyömbér és chili is. Alább egy spenótos verzió receptjét dahlolom el. :)
Vega
Laktózmentes
Vegán
A spenótos-lencsés dahl egy igazi comfort food, ami egyszerre melengető, tápláló és tele van fűszerekkel. Az indiai konyha egyik alapétele a dahl (vagy dal), ami szó szerint „lencsét” jelent, de egyben egy sűrű, fűszeres főzelékszerű fogás neve is.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A dahlhoz egy magas falú serpenyőben egy kis olajon lepirítjuk az apróra vágott gyömbért, hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a kurkumát is. Pár perc pirítás után felöntjük a zöldségalaplével, és beledobjuk a babérlevelet.
A lencsét egy szűrő segítségével alaposan átmossuk, és hozzáadjuk az alaphoz. Ezt követően jöhetnek bele a fűszerek: garam masala, őrölt koriander és görögszéna, majd fedő alatt addig főzzük, amíg meg nem puhul a lencse.
A spenótot a korianderzölddel és a kókusztejjel leturmixoljuk, majd ezt a keveréket is hozzáadjuk a dahlhoz. Mehet bele a fél lime leve és a chilipor, és pár percet még rotyogtatjuk, mielőtt elzárjuk alatta a gázt. Főtt rizzsel kínáljuk.

Tálalhatod basmati rizzsel, naan kenyérrel vagy simán magában, és egy kis lime vagy citromlé a tetején csodákra képes. Hűtőben 2-3 napig eláll, sőt, másnapra még jobban összeérnek az ízek, úgyhogy meal prepnek is tökéletes. Teljes értékű, vegán, és garantáltan jóllaksz vele – miközben egy kanállal beutazod fél Indiát.
A spenótos-lencsés dahl mellett nézd meg ezeket az indiai kajákat is:
Paneer sajtos burger currys lencsesalátával
Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval
Ha tetszett a spenótos-lencsés dahl receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



