Megúszós kaják

Spenótos-tejszínesgnocchibesütve

Spenótos-tejszínes gnocchi besütve

Hozzávalók
250 ml
tejszín
2 ek
vaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
120 g
friss spenót
só, bors
1 tk
chilipor
100 ml
tej
0.5 ek
liszt
400 g
bolti gnocchi
120 g
reszelt trappista

Elkészítés

A spenótos-tejszínes gnocchi elkészítéséhez egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat és lepirítjuk benne a finomra aprított vöröshagymát, 2-3 perc alatt megkaramellizáljuk, majd hozzádobjuk a felaprított fokhagymát és további 1-2 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a megmosott spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a chiliport, majd összerottyantjuk. Mikor összeestek a levelek, felöntjük a tejszínnel. 

Egy kis tálban, habverővel csomómentesre keverjük a tejet a liszttel, és hozzáadjuk a tejszínes-spenótos alaphoz. Egy tepsibe borítjuk a bolti gnocchikat, ráöntjük a tejszínes szószt, alaposan összeforgatjuk a gnocchival, és reszelünk rá bőőőőőőven sajtot. 

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük ezt a brutális komfort kaját!

spenotos-tejszínes-gnocchi-besutve
Spenótos-tejszínes gnocchi besütve (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Bolti gnocchi mindig jó, ha van otthon, ugyanis szuper ételeket készíthettek belőle. De ha inkább a házi verzióra tennétek le a voksotokat, akkor nyugodtan helyettesíthetitek azzal is. Ezeket a recepteket se hagyjátok ki:

Megúszós gnocchi and cheese

Villámgyors pirított gnocchi petrezselyem pestóval

Cacio e pepe gnocchi

www.streetkitchen.hu

Egyszerű, nagyszerű, szexi és brutáááálisan finom! Szerintem ennél több nem is kell…

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
250 ml
tejszín
2 ek
vaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
120 g
friss spenót
só, bors
1 tk
chilipor
100 ml
tej
0.5 ek
liszt
400 g
bolti gnocchi
120 g
reszelt trappista

A spenótos-tejszínes gnocchi elkészítéséhez egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat és lepirítjuk benne a finomra aprított vöröshagymát, 2-3 perc alatt megkaramellizáljuk, majd hozzádobjuk a felaprított fokhagymát és további 1-2 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a megmosott spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a chiliport, majd összerottyantjuk. Mikor összeestek a levelek, felöntjük a tejszínnel. 

Egy kis tálban, habverővel csomómentesre keverjük a tejet a liszttel, és hozzáadjuk a tejszínes-spenótos alaphoz. Egy tepsibe borítjuk a bolti gnocchikat, ráöntjük a tejszínes szószt, alaposan összeforgatjuk a gnocchival, és reszelünk rá bőőőőőőven sajtot. 

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük ezt a brutális komfort kaját!

spenotos-tejszínes-gnocchi-besutve
Spenótos-tejszínes gnocchi besütve (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Bolti gnocchi mindig jó, ha van otthon, ugyanis szuper ételeket készíthettek belőle. De ha inkább a házi verzióra tennétek le a voksotokat, akkor nyugodtan helyettesíthetitek azzal is. Ezeket a recepteket se hagyjátok ki:

Megúszós gnocchi and cheese

Villámgyors pirított gnocchi petrezselyem pestóval

Cacio e pepe gnocchi

Ha tetszett a Spenótos-tejszínes gnocchi besütve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept