Vega kaják

Spenótosvegahortobágyipalacsinta

Spenótos vega hortobágyi palacsinta

Hozzávalók
A töltelékhez
150 g
vörös lencse
300 ml
víz
só, bors
400 g
gomba
30 ml
olívaolaj
1 db
tojás
3 gerezd
fokhagyma
3 tk
fűszerpaprika
1 tk
fűszerkömény
A zöld palacsintákhoz
100 ml
növényi tej
40 g
bébispenót
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
bazsalikom
125 g
finomliszt
1 ek
olívaolaj + a sütéshez
75 ml
szóda
A zöld besamelhez
60 g
bébispenót
1 csokor
petrezselyem
3 gerezd
fokhagyma
500 ml
növényi tej
60 g
finomliszt
só, bors
A tetejére
80 g
reszelt light sajt
50 g
reszelt füstölt sajt
60 g
feta sajt
30 g
vaj

Elkészítés

A spenótos vega hortobágyi palacsinta töltelékével kezdünk, amihez a vörös lencsét kétszeres mennyiségű vízben felrakjuk főni egy kevés sóval. Miután megfőtt, egy tálba kanalazzuk. A gombát felaprítjuk és egy kevés olívaolajon alaposan lepirítjuk, majd hozzádobjuk a vörös lencséhez. Mehet hozzá a tojás, a reszelt fokhagyma meg a fűszerek is, majd az egészet alaposan elkeverjük és hűtőbe rakjuk, míg szinte teljesen kihűl.

A zöld palacsintákhoz a növényi tejet leturmixoljuk a spenóttal és a friss fűszernövényekkel, majd leszűrjük. A lisztet egy tálba rakjuk, hozzáöntjük a zöld keveréket, egy csipet sót, az olívaolajat és a szódát. Csomómentesre keverjük, majd egy kiolajozott palacsintasütő serpenyőben, közepes lángon 4 db palacsintát sütünk a masszából. A kész palacsintákat félrerakjuk hűlni.

A zöld besamelhez leturmixoljuk a spenótot, a petrezselymet, a fokhagymát és a növényi tejet. Egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, majd felöntjük a zöld növényi tejjel és sózzuk. Csomómentesre keverjük és addig forraljuk, amíg besűrűsödik.

A kihűlt tölteléket a palacsinták közepébe kanalazzuk, majd feltekerjük, mint egy burritót, és egy tepsibe sorakoztatjuk őket. A zöld besamellel meglocsoljuk a palacsintákat, eloszlatjuk rajta a sajtokat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Még több hortobágyi receptet mutatunk:

Hortobágyi tortilla

Rántott hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi vegán palacsinta

www.streetkitchen.hu

Egy igazán zöld, szaftos és fitt besütött palacsinta, amit a vegák is nyugodt szívvel fogyaszthatnak.

Hozzávalók

4 főre
A töltelékhez
150 g
vörös lencse
300 ml
víz
só, bors
400 g
gomba
30 ml
olívaolaj
1 db
tojás
3 gerezd
fokhagyma
3 tk
fűszerpaprika
1 tk
fűszerkömény
A zöld palacsintákhoz
100 ml
növényi tej
40 g
bébispenót
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
bazsalikom
125 g
finomliszt
1 ek
olívaolaj + a sütéshez
75 ml
szóda
A zöld besamelhez
60 g
bébispenót
1 csokor
petrezselyem
3 gerezd
fokhagyma
500 ml
növényi tej
60 g
finomliszt
só, bors
A tetejére
80 g
reszelt light sajt
50 g
reszelt füstölt sajt
60 g
feta sajt
30 g
vaj

A spenótos vega hortobágyi palacsinta töltelékével kezdünk, amihez a vörös lencsét kétszeres mennyiségű vízben felrakjuk főni egy kevés sóval. Miután megfőtt, egy tálba kanalazzuk. A gombát felaprítjuk és egy kevés olívaolajon alaposan lepirítjuk, majd hozzádobjuk a vörös lencséhez. Mehet hozzá a tojás, a reszelt fokhagyma meg a fűszerek is, majd az egészet alaposan elkeverjük és hűtőbe rakjuk, míg szinte teljesen kihűl.

A zöld palacsintákhoz a növényi tejet leturmixoljuk a spenóttal és a friss fűszernövényekkel, majd leszűrjük. A lisztet egy tálba rakjuk, hozzáöntjük a zöld keveréket, egy csipet sót, az olívaolajat és a szódát. Csomómentesre keverjük, majd egy kiolajozott palacsintasütő serpenyőben, közepes lángon 4 db palacsintát sütünk a masszából. A kész palacsintákat félrerakjuk hűlni.

A zöld besamelhez leturmixoljuk a spenótot, a petrezselymet, a fokhagymát és a növényi tejet. Egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, majd felöntjük a zöld növényi tejjel és sózzuk. Csomómentesre keverjük és addig forraljuk, amíg besűrűsödik.

A kihűlt tölteléket a palacsinták közepébe kanalazzuk, majd feltekerjük, mint egy burritót, és egy tepsibe sorakoztatjuk őket. A zöld besamellel meglocsoljuk a palacsintákat, eloszlatjuk rajta a sajtokat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Még több hortobágyi receptet mutatunk:

Hortobágyi tortilla

Rántott hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi vegán palacsinta

Ha tetszett a Spenótos vega hortobágyi palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept