Tészták

Spenótos-zöldborsóstagliatelle

Spenótos-zöldborsós tagliatelle

Hozzávalók
220 g
tagliatelle
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 ek
étolaj
só, bors
3 gerezd
fokhagyma
100 g
bébispenót
1 csokor
bazsalikom
120 g
fagyasztott zöldborsó
1 pohár
növényi alapú tejszín-alternatíva
(250 ml-es kiszerelés)
1 db
citrom héja
0.5 db
citrom leve
0.5 tk
chilipor

Elkészítés

A spenótos-zöldborsós tagliatelle elkészítésének első lépéseként a tésztát al dentére főzzük bő, sós, forró vízben, majd leszűrjük, de a főzővízből egy merőkanálnyit félreteszünk a szószhoz.

A vöröshagymát finomra aprítjuk, egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk az olajon és megsózzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, tovább pirítjuk, majd mehet hozzá a bébispenót és a felaprított bazsalikomlevelek háromnegyede. Beledobjuk a zöldborsó háromnegyedét is, felöntjük a növényi tejszín-helyettesítővel és 3-4 percig rotyogtatjuk. Hozzáadjuk ½ db citrom reszelt héját, borsozzuk és mehet bele a chilipor is. Hozzáadunk egy merőkanálnyi tésztafőzővizet, és ½ db citrom kifacsart levével együtt leturmixoljuk.

A megfőtt tésztát a serpenyőbe rakjuk, felöntjük a krémesre turmixolt zöld szósszal és hozzáadjuk a maradék zöldborsót. Frissen reszelt citromhéjjal, borssal és a maradék aprított bazsalikommal megszórva tálaljuk. 

spenotos-zoldborsos-tagliatelle
Spenótos-zöldborsós tagliatelle (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Alapjáraton is szeretjük a tésztákat, de a tagliatelle-nek egy külön hely van fenntartva a szívünkben. Ez rusztikus tészta nagyon fel tudja dobni az ételeket, ráadásul házilag elkészítve új dimenzióba emelhetjük.

Házi tagliatelle gorgonzolával és pirított gombával

Paradicsomos tagliatelle guancialéval és pangrattatóval

Mesteri kacsaragu házi tagliatelle tésztával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy szuper fullos, zöld, vegán tészta, amit 15 perc alatt simán összedobhatsz. Nemcsak tápanyagdús, de annyira finom és friss, hogy többször is ez lesz a vacsi, az tuti! :D

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 főre
220 g
tagliatelle
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 ek
étolaj
só, bors
3 gerezd
fokhagyma
100 g
bébispenót
1 csokor
bazsalikom
120 g
fagyasztott zöldborsó
1 pohár
növényi alapú tejszín-alternatíva
(250 ml-es kiszerelés)
1 db
citrom héja
0.5 db
citrom leve
0.5 tk
chilipor

A spenótos-zöldborsós tagliatelle elkészítésének első lépéseként a tésztát al dentére főzzük bő, sós, forró vízben, majd leszűrjük, de a főzővízből egy merőkanálnyit félreteszünk a szószhoz.

A vöröshagymát finomra aprítjuk, egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk az olajon és megsózzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, tovább pirítjuk, majd mehet hozzá a bébispenót és a felaprított bazsalikomlevelek háromnegyede. Beledobjuk a zöldborsó háromnegyedét is, felöntjük a növényi tejszín-helyettesítővel és 3-4 percig rotyogtatjuk. Hozzáadjuk ½ db citrom reszelt héját, borsozzuk és mehet bele a chilipor is. Hozzáadunk egy merőkanálnyi tésztafőzővizet, és ½ db citrom kifacsart levével együtt leturmixoljuk.

A megfőtt tésztát a serpenyőbe rakjuk, felöntjük a krémesre turmixolt zöld szósszal és hozzáadjuk a maradék zöldborsót. Frissen reszelt citromhéjjal, borssal és a maradék aprított bazsalikommal megszórva tálaljuk. 

spenotos-zoldborsos-tagliatelle
Spenótos-zöldborsós tagliatelle (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Alapjáraton is szeretjük a tésztákat, de a tagliatelle-nek egy külön hely van fenntartva a szívünkben. Ez rusztikus tészta nagyon fel tudja dobni az ételeket, ráadásul házilag elkészítve új dimenzióba emelhetjük.

Házi tagliatelle gorgonzolával és pirított gombával

Paradicsomos tagliatelle guancialéval és pangrattatóval

Mesteri kacsaragu házi tagliatelle tésztával

Ha tetszett a Spenótos-zöldborsós tagliatelle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept