Kacsacomb receptek

Sültkacsacombfűszeresszilvaraguval,édesburgonya-pürével

Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval, édesburgonya-pürével

Hozzávalók
A kacsacombokhoz
2 db
kacsacomb
só, bors
4 - 6 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma (nagy)
3 - 4 szem
szilva
2 ek
méz
2 - 3 ág
kakukkfű
3 ág
rozmaring
150 ml
víz
Az édesburgonya-püréhez
400 g
édesburgonya
60 g
vaj
só, bors
1 késhegynyi
szerecsendió
1 szál
újhagyma
A szilvaraguhoz
500 g
szilva
120 ml
vörösbor
4 rúd
fahéj
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
gyömbér
1 késhegynyi
szerecsendió
só, bors
1 db
citrom reszelt héja
2 csipet
cukor
40 ml
tejszín

Elkészítés
A kacsacombokhoz a húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd egy sütőtálba rakjuk őket. A fokhagymákat megroppantjuk, a vöröshagymát cikkekre vágjuk, és pár szem kimagozott szilvával mehetnek is a kacsa mellé. Rácsorgatjuk a mézet, megszórjuk a kakukkfűvel és az apróra vágott rozmaringgal, aláöntjük a vizet, és először 240 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, majd további 1 óra 20 percen át, 150 fokon. Ha nagyobb kacsacombokat kapunk a boltban/piacon, növeljük a sütési időt! 
sült kacsacomb fűszeres raguval
Az édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk, és enyhén sós, forró vízben puhára főzzük. Leszűrjük, visszarakjuk az edénybe, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, és még melegen összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd belekeverjük az apróra vágott újhagymát is, és félrerakjuk. 
sült kacsacomb
A raguhoz a kimagozott szilvákat egy lábasba rakjuk, felöntjük a vörösborral, majd mehetnek rá a fűszerek, a reszelt citromhéj és a cukor is. Nagyjából 15 percig főzögetjük, hogy kissé összeessen a szilva és ragusabb állagú legyen az alap. A ropogósra sült kacsacombokat az édesburgonya-pürével és a fűszeres szilvaraguval tálaljuk, a kacsa szaftjába pedig kötelező kenyeret tunkolni!!!

Még több kacsás recept:

Kacsamáj pástétomKacsamell rozmaringos-hagymás pirított vajbabbalKacsamell tejszínes-káposztás tésztával

www.streetkitchen.hu

A Szilvás receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Szerintem ez a menü akár randin, akár egy baráti összejövetelen is simán megállja a helyét. A ropogósra sült kacsa mellett a köretek is szuperül kiegészítik egymást, már csak annyit tudok hozzáfűzni ehhez a recepthez, hogy próbáljátok ki!

Hozzávalók

2 főre
A kacsacombokhoz
2 db
kacsacomb
só, bors
4 - 6 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma (nagy)
3 - 4 szem
szilva
2 ek
méz
2 - 3 ág
kakukkfű
3 ág
rozmaring
150 ml
víz
Az édesburgonya-püréhez
400 g
édesburgonya
60 g
vaj
só, bors
1 késhegynyi
szerecsendió
1 szál
újhagyma
A szilvaraguhoz
500 g
szilva
120 ml
vörösbor
4 rúd
fahéj
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
gyömbér
1 késhegynyi
szerecsendió
só, bors
1 db
citrom reszelt héja
2 csipet
cukor
40 ml
tejszín
A kacsacombokhoz a húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd egy sütőtálba rakjuk őket. A fokhagymákat megroppantjuk, a vöröshagymát cikkekre vágjuk, és pár szem kimagozott szilvával mehetnek is a kacsa mellé. Rácsorgatjuk a mézet, megszórjuk a kakukkfűvel és az apróra vágott rozmaringgal, aláöntjük a vizet, és először 240 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, majd további 1 óra 20 percen át, 150 fokon. Ha nagyobb kacsacombokat kapunk a boltban/piacon, növeljük a sütési időt! 
sült kacsacomb fűszeres raguval
Az édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk, és enyhén sós, forró vízben puhára főzzük. Leszűrjük, visszarakjuk az edénybe, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, és még melegen összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd belekeverjük az apróra vágott újhagymát is, és félrerakjuk. 
sült kacsacomb
A raguhoz a kimagozott szilvákat egy lábasba rakjuk, felöntjük a vörösborral, majd mehetnek rá a fűszerek, a reszelt citromhéj és a cukor is. Nagyjából 15 percig főzögetjük, hogy kissé összeessen a szilva és ragusabb állagú legyen az alap. A ropogósra sült kacsacombokat az édesburgonya-pürével és a fűszeres szilvaraguval tálaljuk, a kacsa szaftjába pedig kötelező kenyeret tunkolni!!!

Még több kacsás recept:

Kacsamáj pástétomKacsamell rozmaringos-hagymás pirított vajbabbalKacsamell tejszínes-káposztás tésztával

Ha tetszett a Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval, édesburgonya-pürével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept