A legjobb reggelik

Sültfokhagyma-krémesbagett

Sültfokhagyma-krémes bagett

Hozzávalók
1 fej
fokhagyma
só, bors
1 ek
étolaj
100 g
szoba-hőmérsékletű vaj
0.25 db
citrom leve és héja
0.5 csokor
petrezselyem
1 tk
méz
1 db
bagett
100 g
reszelt trappista

Elkészítés

Így készül a sültfokhagyma-krémes bagett!

@streetkitchenhu Sültfokhagyma-krémes bagett 🔥🧄 #garlic #roastedgarlicbread #viral #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @Domonkos Szántóy ♬ All the Fun We Had Together - Official Sound Studio

A sültfokhagyma-krémes bagett elkészítéséhez a fokhagyma tetejét levágjuk, megsózzuk és megolajozzuk a vágott felületét, majd 160 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük egy tepsin vagy egy szufléformában.

A megsült fokhagymagerezdeket kinyomjuk a héjából, összekeverjük a vajjal, a citrom levével és lereszelt héjával, az aprított petrezselyemmel és a mézzel, majd sózzuk és borsozzuk.

A bagettet hosszában félbevágjuk és megkenjük a vajas keverékkel, majd megszórjuk a trappistával.

Egy tepsire helyezzük a bagetteket, majd 200 fokra előmelegített sütőben (vagy grillfokozaton) aranybarnára sütjük rajtuk a sajtot.

sultfokhagyma-kremes-bagett (2)
Sültfokhagyma-krémes bagett (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 40-50 perc

Hozzátok ki a maximumot a reggelikből!

Babos-kolbászos pirítós

Egyserpenyős tojásos-baconös toast

Aszalt paradicsomos-fetás padlizsánkrém

www.streetkitchen.hu

Nálunk ez a bagett minden könnyed baráti összejövetel kísérője. Nincs benne nagy megfejtés: egyszerűen mindenki szereti, és ha netán egy kevés bor is fogyna a beszélgetés mellé, annak is tökéletes párja.

Hozzávalók

2 főre
1 fej
fokhagyma
só, bors
1 ek
étolaj
100 g
szoba-hőmérsékletű vaj
0.25 db
citrom leve és héja
0.5 csokor
petrezselyem
1 tk
méz
1 db
bagett
100 g
reszelt trappista

Így készül a sültfokhagyma-krémes bagett!

@streetkitchenhu Sültfokhagyma-krémes bagett 🔥🧄 #garlic #roastedgarlicbread #viral #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @Domonkos Szántóy ♬ All the Fun We Had Together - Official Sound Studio

A sültfokhagyma-krémes bagett elkészítéséhez a fokhagyma tetejét levágjuk, megsózzuk és megolajozzuk a vágott felületét, majd 160 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük egy tepsin vagy egy szufléformában.

A megsült fokhagymagerezdeket kinyomjuk a héjából, összekeverjük a vajjal, a citrom levével és lereszelt héjával, az aprított petrezselyemmel és a mézzel, majd sózzuk és borsozzuk.

A bagettet hosszában félbevágjuk és megkenjük a vajas keverékkel, majd megszórjuk a trappistával.

Egy tepsire helyezzük a bagetteket, majd 200 fokra előmelegített sütőben (vagy grillfokozaton) aranybarnára sütjük rajtuk a sajtot.

sultfokhagyma-kremes-bagett (2)
Sültfokhagyma-krémes bagett (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 40-50 perc

Hozzátok ki a maximumot a reggelikből!

Babos-kolbászos pirítós

Egyserpenyős tojásos-baconös toast

Aszalt paradicsomos-fetás padlizsánkrém

Ha tetszett a Sültfokhagyma-krémes bagett receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept