A sütőben sült krokett elkészítésének első lépéseként a krumplikat megmossuk, felkockázzuk 2 cm-es darabokra és enyhén sós vízben puhára főzzük. Míg meleg, egy krumplinyomó segítségével pürésítjük, majd egy tepsibe terítjük minél vékonyabban, hogy a lehető legtöbb nedvesség távozzon belőle. Mikor kihűlt, egy tálba tesszük, és mehet bele a liszt és a tojás. A szükséges liszt mennyisége minimálisan eltérhet a krumpli fajtájától függően. Sózzuk, majd mehet bele a szerecsendió is (ha tudunk, akkor inkább egészet használjunk, frissen reszelve). Ha van habzsákunk, akkor egy habzsákba töltjük a pürét, a végére vágunk egy viszonylag nagyobb (kb. 1,5 cm átmérőjű) lyukat, és azon keresztül nyomjuk ki a krumplis keveréket. Nagyjából 4 centinként egy ollóval elvágjuk.
Az így kapott kroketteket beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és egy sütőpapírral borított tepsire tesszük. Ha nincs habzsákunk, akkor hosszú, kb. 40 centis kukacokat sodrunk a krumplipüréből, és azokat vagdossuk el úgy, hogy nagyjából 4 centis kroketteket kapjunk. A tepsiben vékonyan lekenjük a kroketteket az olajjal, és betesszük a 190 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc alatt megsütjük őket. Mivel nem bő olajban történik a sütés, ne azt a ropogósra és szép barnára sült végeredményt várjuk, viszont ez is nagyon jól működik köretként, ráadásul sokkal kevésbé olajos.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha a sima sültkrumplit túl snassz köretnek érzitek, akkor a krokett mindig jó mentőötlet. Az az igazán jó benne, hogy a variálhatósága szinte végtelen. Mutatunk is pár lehetőséget:
Füstölt sajtos karfiolkrokett zöldfűszeres majonézzel