Receptek

Sütőtökkrémleves+sajtchips=boldogság!

Sütőtökkrémleves + sajtchips = boldogság!

Hozzávalók
100 ml
tejszín
A leveshez
1 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
2 zacskó
bonduelle sütőtökös zöldségkeverék
750 ml
víz
1 tk
kurkuma
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szerecsendió
1 tk
gyömbérpor
só, bors
A pesztóhoz
100 g
hántolt tökmag
100 ml
olívaolaj
0.5 db
lime leve
0.5 csokor
petrezselyem
3 levél
friss bazsalikom
1 szál
menta
75 g
parmezán reszelve
A levesbetétekhez
8 szelet
érlelt sonka
150 g
parmezán reszelve

Elkészítés
A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát átnyomjuk, és kevés olajon egy lábosban dinsztelni kezdjük. Amikor összeesett, ráöntjük a sütőtökös zöldségkeveréket, és 5-8 percig kavargatjuk, majd fűszerezzük, felöntjük vízzel, alaposan elkeverjük. Majd további 5-10 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. A sonkát mindkét oldalán alaposan megpirítjuk.
A reszelt sajtból chipset készítünk: vékony rétegben a száraz serpenyő aljára halmozzuk, lassú tűzön elkezdjük olvasztani. Amikor összesült és már nem folyik, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. A pesztó összetevőit egy aprítóban összezúzzuk, ha szükséges, adhatunk még hozzá olajat, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl folyós.A levest botmixerrel pürésítjük, majd további pürésítés mellett tejszínt adunk hozzá, hogy totálisan krémes állaga legyen. A tálalásnál a pesztóból halmozunk a tányér aljára, erre kerül a leves, a sült sonkát rámorzsoljuk a tetejére, és a parmezánropogóst is mellé kínáljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Itt az ősz, és vele együtt a tartalmas krémlevesek ideje – most egy klasszikusat mutatunk be nektek, melybe őrülten izgalmas levesbetéteket csempésztünk.

Hozzávalók

4 főre
100 ml
tejszín
A leveshez
1 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
2 zacskó
bonduelle sütőtökös zöldségkeverék
750 ml
víz
1 tk
kurkuma
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szerecsendió
1 tk
gyömbérpor
só, bors
A pesztóhoz
100 g
hántolt tökmag
100 ml
olívaolaj
0.5 db
lime leve
0.5 csokor
petrezselyem
3 levél
friss bazsalikom
1 szál
menta
75 g
parmezán reszelve
A levesbetétekhez
8 szelet
érlelt sonka
150 g
parmezán reszelve
A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát átnyomjuk, és kevés olajon egy lábosban dinsztelni kezdjük. Amikor összeesett, ráöntjük a sütőtökös zöldségkeveréket, és 5-8 percig kavargatjuk, majd fűszerezzük, felöntjük vízzel, alaposan elkeverjük. Majd további 5-10 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. A sonkát mindkét oldalán alaposan megpirítjuk.
A reszelt sajtból chipset készítünk: vékony rétegben a száraz serpenyő aljára halmozzuk, lassú tűzön elkezdjük olvasztani. Amikor összesült és már nem folyik, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. A pesztó összetevőit egy aprítóban összezúzzuk, ha szükséges, adhatunk még hozzá olajat, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl folyós.A levest botmixerrel pürésítjük, majd további pürésítés mellett tejszínt adunk hozzá, hogy totálisan krémes állaga legyen. A tálalásnál a pesztóból halmozunk a tányér aljára, erre kerül a leves, a sült sonkát rámorzsoljuk a tetejére, és a parmezánropogóst is mellé kínáljuk.

Ha tetszett a Sütőtökkrémleves + sajtchips = boldogság! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept