Street Kitchen

Tejszínes-gombáscsirke

Tejszínes-gombás csirke

Hozzávalók
500 ml
tejszín
1 kg
csiperkegomba
1 db
egész csirkemell
só, bors
3 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
kakukkfű
0.5
citrom leve és héja
1 csokor
friss petrezselyem
főtt rizs a tálaláshoz

Elkészítés

A tejszínes gombás csirke receptekben talán az a legjobb, hogy alig kell hozzájuk valami. Hátradőlhettek, mert ez is egy ilyen lesz!

Tejszínes csirkemell gombával:

A gombát 2-3 mm vastagra felszeleteljük, és füstölgő, száraz serpenyőben 3-4 részletben megpirítjuk, majd kiszedjük és kitörölgetjük a serpenyőt. A csirkemellet felszeleteljük, a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és közepesen magas hőmérsékleten mindkét oldalukat megpirítjuk 2-3 perc alatt a serpenyőben az olajon. Ezután kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, melyeket sózunk, borsozunk és megszórjuk a kakukkfűvel.

Ha üvegesre pirult, felöntjük a tejszínnel, belerakjuk a gombát, és 4-5 percig forraljuk. Hozzáadjuk a csirkét, mehet bele a citromlé és a citromhéj is, majd az egészet további 3-4 percig rotyogtatjuk. Végül a gombás csirkeragut megszórjuk friss petrezselyemmel, és főtt rizzsel tálaljuk.

Tejszínes gombás csirke recept, avagy tejszínes csirkemell gombával
Tejszínes-gombás csirke (Fotó: Street Kitchen)

További isteni gombás csirkemell receptek várnak rátok az oldalunkon, csak győzzetek választani!

Citromos csirkemell gombás rizottóval

Csirkés-gombás-krumplis chowder

Csirkés gombaleves

www.streetkitchen.hu

Az egyik legkedveltebb csirke-rizs párosítás! Nem tesz neki rosszat, ha több fajta gombát használtok hozzá, de klasszik csiperkével is tök jól működik.

Hozzávalók

4 főre
500 ml
tejszín
1 kg
csiperkegomba
1 db
egész csirkemell
só, bors
3 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
kakukkfű
0.5
citrom leve és héja
1 csokor
friss petrezselyem
főtt rizs a tálaláshoz

A tejszínes gombás csirke receptekben talán az a legjobb, hogy alig kell hozzájuk valami. Hátradőlhettek, mert ez is egy ilyen lesz!

Tejszínes csirkemell gombával:

A gombát 2-3 mm vastagra felszeleteljük, és füstölgő, száraz serpenyőben 3-4 részletben megpirítjuk, majd kiszedjük és kitörölgetjük a serpenyőt. A csirkemellet felszeleteljük, a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és közepesen magas hőmérsékleten mindkét oldalukat megpirítjuk 2-3 perc alatt a serpenyőben az olajon. Ezután kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, melyeket sózunk, borsozunk és megszórjuk a kakukkfűvel.

Ha üvegesre pirult, felöntjük a tejszínnel, belerakjuk a gombát, és 4-5 percig forraljuk. Hozzáadjuk a csirkét, mehet bele a citromlé és a citromhéj is, majd az egészet további 3-4 percig rotyogtatjuk. Végül a gombás csirkeragut megszórjuk friss petrezselyemmel, és főtt rizzsel tálaljuk.

Tejszínes gombás csirke recept, avagy tejszínes csirkemell gombával
Tejszínes-gombás csirke (Fotó: Street Kitchen)

További isteni gombás csirkemell receptek várnak rátok az oldalunkon, csak győzzetek választani!

Citromos csirkemell gombás rizottóval

Csirkés-gombás-krumplis chowder

Csirkés gombaleves

Ha tetszett a Tejszínes-gombás csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept