A burgonyát meghámozzuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, majd enyhén sós vízben 8–10 perc alatt félpuhára főzzük és leszűrjük. Közben a kolbászt felkarikázzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a kolbászt néhány perc alatt megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, együtt pirítjuk addig, amíg a hagyma üveges nem lesz. Ekkor beleszórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről.
Egy tepsit vagy hőálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, az aljára rétegezzük a burgonya felét, rásimítjuk a kolbászos-hagymás keveréket, majd befedjük a maradék burgonyával. A tetejét meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tepsisburgonyakolbásszal
Ha a burgonya randizna a kolbásszal és a tejszínnel, ez lenne a végeredmény: egy forró, sajtos szerelmi háromszög a tepsiben. Boldog befejezéssel.
Ha gyors, tartalmas és otthonos vacsorára vágysz, ez a tepsis burgonya kolbásszal tökéletes választás lesz. A félpuhára főzött burgonya biztosítja, hogy a sütés során ne száradjon ki, a kolbászos-hagymás alap pedig extra szaftot és ízt ad az egésznek.
Hozzávalók
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, majd enyhén sós vízben 8–10 perc alatt félpuhára főzzük és leszűrjük. Közben a kolbászt felkarikázzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a kolbászt néhány perc alatt megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, együtt pirítjuk addig, amíg a hagyma üveges nem lesz. Ekkor beleszórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről.
Egy tepsit vagy hőálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, az aljára rétegezzük a burgonya felét, rásimítjuk a kolbászos-hagymás keveréket, majd befedjük a maradék burgonyával. A tetejét meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tepsis burgonyát kolbásszal kínálhatod magában, friss salátával vagy akár savanyúsággal is – garantáltan nem marad belőle maradék. De ha maradna, másnapra csak még jobban összeérnek az ízek! :)
Ha bejött ez a kolbászos-tepsis kombó, próbáld ki ezeket a brutál jó, szaftos és magyaros fogásokat is:
Ha tetszett a tepsis burgonya kolbásszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



