Megúszós kaják

Tepsisburgonyakolbásszal

Tepsis burgonya kolbásszal
tepsis-burgonya-kolbasszal-

Hozzávalók
1 kg
burgonya
250 g
füstölt kolbász
2 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
bors
2 tk
fűszerpaprika
300 ml
főzőtejszín
100 g
trappista sajt

Elkészítés
  1. A burgonyát meghámozzuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, majd enyhén sós vízben 8–10 perc alatt félpuhára főzzük és leszűrjük. Közben a kolbászt felkarikázzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

  2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a kolbászt néhány perc alatt megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, együtt pirítjuk addig, amíg a hagyma üveges nem lesz. Ekkor beleszórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről.

  3. Egy tepsit vagy hőálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, az aljára rétegezzük a burgonya felét, rásimítjuk a kolbászos-hagymás keveréket, majd befedjük a maradék burgonyával. A tetejét meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

www.streetkitchen.hu

Ha a burgonya randizna a kolbásszal és a tejszínnel, ez lenne a végeredmény: egy forró, sajtos szerelmi háromszög a tepsiben. Boldog befejezéssel.

Ha gyors, tartalmas és otthonos vacsorára vágysz, ez a tepsis burgonya kolbásszal tökéletes választás lesz. A félpuhára főzött burgonya biztosítja, hogy a sütés során ne száradjon ki, a kolbászos-hagymás alap pedig extra szaftot és ízt ad az egésznek.

Hozzávalók

1 db 20x30 cm-es tepsihez
1 kg
burgonya
250 g
füstölt kolbász
2 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
bors
2 tk
fűszerpaprika
300 ml
főzőtejszín
100 g
trappista sajt

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, majd enyhén sós vízben 8–10 perc alatt félpuhára főzzük és leszűrjük. Közben a kolbászt felkarikázzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

  2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a kolbászt néhány perc alatt megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, együtt pirítjuk addig, amíg a hagyma üveges nem lesz. Ekkor beleszórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről.

  3. Egy tepsit vagy hőálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, az aljára rétegezzük a burgonya felét, rásimítjuk a kolbászos-hagymás keveréket, majd befedjük a maradék burgonyával. A tetejét meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

tepsis-burgonya-kolbasszal-2
Tepsis burgonya kolbásszal (Fotó: Street Kitchen)

A tepsis burgonyát kolbásszal kínálhatod magában, friss salátával vagy akár savanyúsággal is – garantáltan nem marad belőle maradék. De ha maradna, másnapra csak még jobban összeérnek az ízek! :)

Ha bejött ez a kolbászos-tepsis kombó, próbáld ki ezeket a brutál jó, szaftos és magyaros fogásokat is:

Hortobágyi palacsinta

Paprikás krumpli felturbózva

Szalonnás rakott krumpli

Ha tetszett a tepsis burgonya kolbásszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése