A tiramisu-babka elkészítéséhez a tészta hozzávalóit egy keverőtálban összekeverjük, kidagasztjuk, és lefedve, meleg helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A szirup hozzávalóit egy kis edényben 2-3 perc alatt összeforraljuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk (törekedjünk téglalap alakot nyújtani), majd megkenjük a vajas töltelékkel. Hosszában feltekerjük, majd szintén hosszában elfelezzük, és befonjuk. Berakjuk a kenyérsütő formába, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, az utolsó tíz percben fedjük le. Még melegen leöntjük a sziruppal, és hagyjuk kihűlni.
A tetejére robotgépben kihabosítjuk a mascarponét, majd mehet bele a cukor és a kávé. További 1-2 percig habosítjuk, majd habzsákba töltjük, és rányomkodjuk a kihűlt babkára.

- Előkészítés: 10 perc
- Kelesztés: 60 perc
- Sütés: 40 perc
- Összesen: 110 perc
Még több isteni babka nemcsak húsvétra, hanem az év minden napjára:
Mogyorós-karamellás-csokis babka
Fahéjas-diós babka
Pesztós babka
Málnás babkamuffin