Babka receptek

Tiramisu-babka

Tiramisu-babka

Hozzávalók
A tésztához
300 g
liszt
15 g
friss élesztő
80 g
puha vaj
100 ml
meleg tej
50 g
cukor
1 csipet
A töltelékhez
100 g
puha vaj
80 g
barna cukor
1 tk
instant kávé
A sziruphoz
50 g
barna cukor
100 ml
víz
A tetejére
250 g
hideg mascarpone
2 ek
porcukor
1 tk
instant kávé

Elkészítés

A tiramisu-babka elkészítéséhez a tészta hozzávalóit egy keverőtálban összekeverjük, kidagasztjuk, és lefedve, meleg helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A szirup hozzávalóit egy kis edényben 2-3 perc alatt összeforraljuk. 

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk (törekedjünk téglalap alakot nyújtani), majd megkenjük a vajas töltelékkel. Hosszában feltekerjük, majd szintén hosszában elfelezzük, és befonjuk. Berakjuk a kenyérsütő formába, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, az utolsó tíz percben fedjük le. Még melegen leöntjük a sziruppal, és hagyjuk kihűlni. 

A tetejére robotgépben kihabosítjuk a mascarponét, majd mehet bele a cukor és a kávé. További 1-2 percig habosítjuk, majd habzsákba töltjük, és rányomkodjuk a kihűlt babkára. 

tiramisu-babka
Tiramisu-babka (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítés: 10 perc
  • Kelesztés: 60 perc
  • Sütés: 40 perc
  • Összesen: 110 perc

Még több isteni babka nemcsak húsvétra, hanem az év minden napjára:

Mogyorós-karamellás-csokis babka
Fahéjas-diós babka
Pesztós babka
Málnás babkamuffin

www.streetkitchen.hu

Nem is tudom, mit írhatnék ide: a két kedvenc desszertem házassága. Igen, ha létezik tökéletes házasság, ez az.

Hozzávalók

1 közepes kenyérsütő formához
A tésztához
300 g
liszt
15 g
friss élesztő
80 g
puha vaj
100 ml
meleg tej
50 g
cukor
1 csipet
A töltelékhez
100 g
puha vaj
80 g
barna cukor
1 tk
instant kávé
A sziruphoz
50 g
barna cukor
100 ml
víz
A tetejére
250 g
hideg mascarpone
2 ek
porcukor
1 tk
instant kávé

A tiramisu-babka elkészítéséhez a tészta hozzávalóit egy keverőtálban összekeverjük, kidagasztjuk, és lefedve, meleg helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A szirup hozzávalóit egy kis edényben 2-3 perc alatt összeforraljuk. 

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk (törekedjünk téglalap alakot nyújtani), majd megkenjük a vajas töltelékkel. Hosszában feltekerjük, majd szintén hosszában elfelezzük, és befonjuk. Berakjuk a kenyérsütő formába, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, az utolsó tíz percben fedjük le. Még melegen leöntjük a sziruppal, és hagyjuk kihűlni. 

A tetejére robotgépben kihabosítjuk a mascarponét, majd mehet bele a cukor és a kávé. További 1-2 percig habosítjuk, majd habzsákba töltjük, és rányomkodjuk a kihűlt babkára. 

tiramisu-babka
Tiramisu-babka (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítés: 10 perc
  • Kelesztés: 60 perc
  • Sütés: 40 perc
  • Összesen: 110 perc

Még több isteni babka nemcsak húsvétra, hanem az év minden napjára:

Mogyorós-karamellás-csokis babka
Fahéjas-diós babka
Pesztós babka
Málnás babkamuffin

Ha tetszett a Tiramisu-babka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept