
Hogyan készül a töltött zsemle?
A zsemlék tetejét levágjuk és villával kiszedjük a belsejét, úgy hogy kb. 1 cm vastag maradjon a héja .A zsemle belének a felét villával kicsi falatokra tépkedjük, ezt a töltelékhez fogjuk használni.A túróhoz adunk 1 evőkanál cukrot, 1 egész tojást, a reszelt citrom héjat, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a mazsolát, majd az egészet jó alaposan összekeverjük a zsemlék belsejével. 2 egész tojást felhabosítunk a maradék cukorral, és elkeverjük a tejjel.Ebbe áztatjuk bele a zsemléket, hogy finom édesek legyenek, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és telepakoljuk őket a túrós töltelékkel.A tetejére tesszük a szintén megáztatott zsemletetőket, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük, így téve teljessé a képet és az ízeket.




