Brutális kaják

Törtpaszuly

Tört paszuly

Hozzávalók
500 g
száraz, nagy szemű fehér bab
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
125 g
kolbász
250 g
vöröshagyma

Elkészítés

A tört paszuly az előkészülettel kezdődik, a babot egy egész napra beáztatjuk vízbe. Másnap leöntjük róla a vizet, és bő, sós vízben puhára főzzük. Egy nagyon kevés levet hagyunk rajta, belerakjuk a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel pürésítjük.

Egy serpenyőben elkezdjük pirítani az apróra vágott kolbászt. Ha elkezdte kiengedni a zsírját, rárakjuk a felszeletelt hagymát, majd addig pirítjuk, amíg a hagyma egy kis színt nem kap. A babpürét ezzel a hagymás raguval tálaljuk, és kész is a tört paszuly.

tört paszuly recept
Tört paszuly (Fotó: Street Kitchen)

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye rengeteg különleges fogást rejt, pont mint ez a tört paszuly recept. Természetesen a töltött káposztájuk a leghíresebb, de valójában rengeteg autentikus fogás lapul még a repertoárjukban. Ezekről a receptekről nagy eséllyel ti is hallottatok már, itt az ideje a kipróbálásuknak is:

Nyírségi gombócleves

Nyíregyházi gyros, avagy Nyírosz

Hagyományos szabolcsi töltött káposzta

www.streetkitchen.hu

Szabolcsi lány lévén nem hagyhatom figyelmen kívül ezt a brutál egyszerű, de laktató kaját! Nem mondom, hogy egy randi előtt ezt egyétek, de egyszer mindenképpen próbáljátok ki! :P

Hozzávalók

4 főre
500 g
száraz, nagy szemű fehér bab
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
125 g
kolbász
250 g
vöröshagyma

A tört paszuly az előkészülettel kezdődik, a babot egy egész napra beáztatjuk vízbe. Másnap leöntjük róla a vizet, és bő, sós vízben puhára főzzük. Egy nagyon kevés levet hagyunk rajta, belerakjuk a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel pürésítjük.

Egy serpenyőben elkezdjük pirítani az apróra vágott kolbászt. Ha elkezdte kiengedni a zsírját, rárakjuk a felszeletelt hagymát, majd addig pirítjuk, amíg a hagyma egy kis színt nem kap. A babpürét ezzel a hagymás raguval tálaljuk, és kész is a tört paszuly.

tört paszuly recept
Tört paszuly (Fotó: Street Kitchen)

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye rengeteg különleges fogást rejt, pont mint ez a tört paszuly recept. Természetesen a töltött káposztájuk a leghíresebb, de valójában rengeteg autentikus fogás lapul még a repertoárjukban. Ezekről a receptekről nagy eséllyel ti is hallottatok már, itt az ideje a kipróbálásuknak is:

Nyírségi gombócleves

Nyíregyházi gyros, avagy Nyírosz

Hagyományos szabolcsi töltött káposzta

Ha tetszett a tört paszuly receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése