Vegetáriánus ételek

Vargányarizottó

Vargányarizottó

Hozzávalók
15 g
szárított vargánya
100 ml
forró víz
1 fej
salottahagyma
(kisebb)
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
só, bors
200 g
arborio rizottórizs
200 ml
fehérbor
2 - 3 ág
kakukkfű
5 - 600 ml
zöldségalaplé
40 g
parmezán
(vagy amennyit akartok)
0.5 db
citrom
A grillsajthoz
1 mk
cayenne-bors
250 g
halloumi sajt
2 ek
olívaolaj
40 g
vaj

Elkészítés

A vargányát leforrázzuk a vízzel, és hagyjuk állni pár percet.

Egy nagy serpenyőben üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a kakukkfűvel. Rádobjuk a rizst és felöntjük a borral. Közben a gombát apróra vágjuk, az áztatólevet megtartjuk. Ha elforrt a bor, belerakjuk a gombát és a gomba levét is, megszórjuk a kakukkfűvel, és ha nagyjából felszívta a levet, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet, amíg teljesen meg nem fő. Lassan főzzük, folyamatosan kevergetve. 

Közben egy serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk a kb. fél cm-re vágott sajtot, amit előtte megszórtunk egy kevés Cayenne-borssal. 

Amikor megpuhult a rizs, de még egy kicsit roppanós a közepe, belekeverjük a vajat, és elzárjuk. Belereszeljük a sajtot és egy fél citrom héját, majd meglocsoljuk egy negyed citrom levével, végül a grillezett sajttal és kakukkfűvel megszórva tálaljuk.

vargányarizottó
Vargányarizottó

Ezeket is nézd meg:

Karanténrizottó üveges gombával, trappistával

Fokhagymás-garnélás rizottó

www.streetkitchen.hu

Ha eddig még nem mertétek volna használni a szárított vargányát ízesítésre, akkor mindenképpen ajánlom, mert tényleg nagyon karakteres és szuper ízt ad az ételeknek. Most egy rizottóba került, amit a grillezett sajt tökéletesen kiegészített.

pictogram

Vega

Hozzávalók

2 főre
15 g
szárított vargánya
100 ml
forró víz
1 fej
salottahagyma
(kisebb)
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
só, bors
200 g
arborio rizottórizs
200 ml
fehérbor
2 - 3 ág
kakukkfű
5 - 600 ml
zöldségalaplé
40 g
parmezán
(vagy amennyit akartok)
0.5 db
citrom
A grillsajthoz
1 mk
cayenne-bors
250 g
halloumi sajt
2 ek
olívaolaj
40 g
vaj

A vargányát leforrázzuk a vízzel, és hagyjuk állni pár percet.

Egy nagy serpenyőben üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a kakukkfűvel. Rádobjuk a rizst és felöntjük a borral. Közben a gombát apróra vágjuk, az áztatólevet megtartjuk. Ha elforrt a bor, belerakjuk a gombát és a gomba levét is, megszórjuk a kakukkfűvel, és ha nagyjából felszívta a levet, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet, amíg teljesen meg nem fő. Lassan főzzük, folyamatosan kevergetve. 

Közben egy serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk a kb. fél cm-re vágott sajtot, amit előtte megszórtunk egy kevés Cayenne-borssal. 

Amikor megpuhult a rizs, de még egy kicsit roppanós a közepe, belekeverjük a vajat, és elzárjuk. Belereszeljük a sajtot és egy fél citrom héját, majd meglocsoljuk egy negyed citrom levével, végül a grillezett sajttal és kakukkfűvel megszórva tálaljuk.

vargányarizottó
Vargányarizottó

Ezeket is nézd meg:

Karanténrizottó üveges gombával, trappistával

Fokhagymás-garnélás rizottó

Ha tetszett a Vargányarizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept