Vegetáriánus ételek

Vegarakottkölesesédesburgonya

Vega rakott köleses édesburgonya

Hozzávalók
150 g
köles
300 g
csiperkegomba
1 db
kaliforniai paprika
1 fej
vöröshagyma (nagy)
3 gerezd
fokhagyma
2 tk
bazsalikom
1 tk
oregánó
1 tk
3 ek
olívaolaj
só, bors
700 g
édesburgonya
200 ml
tejföl
200 g
reszelt füstölt sajt
0.5 db
szerecsendió
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés
Serpenyőben pár csepp olajon megpirítjuk a szeletekre vágott gombát, majd kiszedjük és félretesszük. A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. 2 evőkanál olajon megpirítjuk a kockákra vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát. Rádobjuk a felkockázott kaliforniai paprikát, azt is lepirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, és megszórjuk a bazsalikommal, majorannával és oregánóval. Hozzáöntjük a főtt kölest, és a felaprított petrezselymet és alaposan összeforgatjuk.
Az édesburgonyákat 1,5 centi vastag szeletekre vágjuk, egy kevés olívaolajjal összeforgatjuk a szeleteket, és tepsiben szétterítve 180 fokon 40 percig megsütjük.
Egy magas falú tepsi alját kikenjük olívaolajjal, jöhet rá egy réteg édesburgonya, rá a köleses zöldség, és az édesburgonya másik fele. A tetejére sóval és borssal elkevert tejfölt kenünk, és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk a sajtot megpirítani.

www.streetkitchen.hu

Ez egy olyan kaja, amit a megrögzött húsimádók is jó szívvel fogyasztanak. (Saját tapasztalatból mondom, hisz én is a húsimádók táborát erősítem).

Hozzávalók

4 főre
150 g
köles
300 g
csiperkegomba
1 db
kaliforniai paprika
1 fej
vöröshagyma (nagy)
3 gerezd
fokhagyma
2 tk
bazsalikom
1 tk
oregánó
1 tk
3 ek
olívaolaj
só, bors
700 g
édesburgonya
200 ml
tejföl
200 g
reszelt füstölt sajt
0.5 db
szerecsendió
1 csokor
petrezselyem
Serpenyőben pár csepp olajon megpirítjuk a szeletekre vágott gombát, majd kiszedjük és félretesszük. A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. 2 evőkanál olajon megpirítjuk a kockákra vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát. Rádobjuk a felkockázott kaliforniai paprikát, azt is lepirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, és megszórjuk a bazsalikommal, majorannával és oregánóval. Hozzáöntjük a főtt kölest, és a felaprított petrezselymet és alaposan összeforgatjuk.
Az édesburgonyákat 1,5 centi vastag szeletekre vágjuk, egy kevés olívaolajjal összeforgatjuk a szeleteket, és tepsiben szétterítve 180 fokon 40 percig megsütjük.
Egy magas falú tepsi alját kikenjük olívaolajjal, jöhet rá egy réteg édesburgonya, rá a köleses zöldség, és az édesburgonya másik fele. A tetejére sóval és borssal elkevert tejfölt kenünk, és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk a sajtot megpirítani.

Ha tetszett a Vega rakott köleses édesburgonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept