Elkészítjük a bolognai szószt. Felforraljuk a vizet, beletesszük az alapot, 2 percig főzzük, majd lehúzzuk a lángról és készen is van. A szószhoz bazsalikomot és oregánót adunk, és megextrázzuk egy gerezd apróra vágott fokhagymával. Igény szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan elkeverjük.
A tésztát kifőzzük a csomagoláson írt időnél 2 perccel kevesebb idő alatt, majd belekeverjük a szószba, és mehet egy sütőtálba.
Elkészítjük a vegán besamelt. A margarint megolvasztjuk egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a növényi tejjel. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és sörélesztőpehellyel.
A besamelt ráöntjük a tésztára, és ha szeretnénk egy kis roppanósságot adni neki, panko morzsát teszünk a tetejére. Letakarjuk alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd levesszük a takarást és további 15-20 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni, mielőtt tálalnánk.
Vegánpastaalforno
Íme a lasagna rusztikusabb verziója: egy fullos rakott tészta selymes besamellel a tetején, vegán változatban. Ha valamit gyorsan összedobnál, ez lesz a te recepted!
Vega
Vegán
Ez a vegán pasta al forno tökéletes választás, ha valami kiadós, melengető kaját dobnál össze egy hűvösebb estén, de vendégvárónak is simán bevethető. Előre elkészíthető, jól melegíthető, és minden falat hozza a mediterrán otthonosságot. Mert a jó olasz tészta nem a húsról szól, hanem a szenvedélyről, amivel készül. :)
Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítjük a bolognai szószt. Felforraljuk a vizet, beletesszük az alapot, 2 percig főzzük, majd lehúzzuk a lángról és készen is van. A szószhoz bazsalikomot és oregánót adunk, és megextrázzuk egy gerezd apróra vágott fokhagymával. Igény szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan elkeverjük.
A tésztát kifőzzük a csomagoláson írt időnél 2 perccel kevesebb idő alatt, majd belekeverjük a szószba, és mehet egy sütőtálba.
Elkészítjük a vegán besamelt. A margarint megolvasztjuk egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a növényi tejjel. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és sörélesztőpehellyel.
A besamelt ráöntjük a tésztára, és ha szeretnénk egy kis roppanósságot adni neki, panko morzsát teszünk a tetejére. Letakarjuk alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd levesszük a takarást és további 15-20 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni, mielőtt tálalnánk.

A vegán pasta al forno tipikusan az a kaja, amitől az egész konyha megtelik olasz hangulattal. A klasszikus rakott tészta vegán változata semmiben sem marad el az eredetitől: szaftos bolognai szósz, krémes besamel, és az a mennyei, illatos réteg, ami a sütőben aranybarnára pirul.
Egy tál ebből a cuccból, és garantáltan elfelejted, hogy nem került bele sajt vagy hús, és kimaxolhatod az olaszos életérzést!
A vegán pasta al forno egy igazán cuccos kaja, és persze, hogy van még vegán villantós recept ott, ahonnan ez jött! :)
Ha tetszett a vegán pasta al forno receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!




