Vegán receptek

Vegánpastaalforno

Vegán pasta al forno
Vegán pasta al forno

Hozzávalók
2 csomag
vega bolognai alap
(100 g-os kiszerelés)
900 ml
víz
1 tk
morzsolt bazsalikom
1 tk
morzsolt oregánó
1 gerezd
fokhagyma
bors
400 g
durum penne tészta
100 g
margarin
50 g
finomliszt
1 l
zabtej
1 csipet
őrölt szerecsendió
100 g
sörélesztőpehely
200 g
panko morzsa

Elkészítés
  1. Elkészítjük a bolognai szószt. Felforraljuk a vizet, beletesszük az alapot, 2 percig főzzük, majd lehúzzuk a lángról és készen is van. A szószhoz bazsalikomot és oregánót adunk, és megextrázzuk egy gerezd apróra vágott fokhagymával. Igény szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan elkeverjük.

  2. A tésztát kifőzzük a csomagoláson írt időnél 2 perccel kevesebb idő alatt, majd belekeverjük a szószba, és mehet egy sütőtálba.

  3. Elkészítjük a vegán besamelt. A margarint megolvasztjuk egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a növényi tejjel. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és sörélesztőpehellyel.

  4. A besamelt ráöntjük a tésztára, és ha szeretnénk egy kis roppanósságot adni neki, panko morzsát teszünk a tetejére. Letakarjuk alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd levesszük a takarást és további 15-20 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni, mielőtt tálalnánk. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Íme a lasagna rusztikusabb verziója: egy fullos rakott tészta selymes besamellel a tetején, vegán változatban. Ha valamit gyorsan összedobnál, ez lesz a te recepted!

pictogram

Vega

pictogram

Vegán

Ez a vegán pasta al forno tökéletes választás, ha valami kiadós, melengető kaját dobnál össze egy hűvösebb estén, de vendégvárónak is simán bevethető. Előre elkészíthető, jól melegíthető, és minden falat hozza a mediterrán otthonosságot. Mert a jó olasz tészta nem a húsról szól, hanem a szenvedélyről, amivel készül. :)

Hozzávalók

4 főre
2 csomag
vega bolognai alap
(100 g-os kiszerelés)
900 ml
víz
1 tk
morzsolt bazsalikom
1 tk
morzsolt oregánó
1 gerezd
fokhagyma
bors
400 g
durum penne tészta
100 g
margarin
50 g
finomliszt
1 l
zabtej
1 csipet
őrölt szerecsendió
100 g
sörélesztőpehely
200 g
panko morzsa

Elkészítés

  1. Elkészítjük a bolognai szószt. Felforraljuk a vizet, beletesszük az alapot, 2 percig főzzük, majd lehúzzuk a lángról és készen is van. A szószhoz bazsalikomot és oregánót adunk, és megextrázzuk egy gerezd apróra vágott fokhagymával. Igény szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan elkeverjük.

  2. A tésztát kifőzzük a csomagoláson írt időnél 2 perccel kevesebb idő alatt, majd belekeverjük a szószba, és mehet egy sütőtálba.

  3. Elkészítjük a vegán besamelt. A margarint megolvasztjuk egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a növényi tejjel. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és sörélesztőpehellyel.

  4. A besamelt ráöntjük a tésztára, és ha szeretnénk egy kis roppanósságot adni neki, panko morzsát teszünk a tetejére. Letakarjuk alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd levesszük a takarást és további 15-20 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni, mielőtt tálalnánk. 

Vegán pasta al forno tányéron, asztalon
Vegán pasta al forno (Fotó: Street Kitchen)

A vegán pasta al forno tipikusan az a kaja, amitől az egész konyha megtelik olasz hangulattal. A klasszikus rakott tészta vegán változata semmiben sem marad el az eredetitől: szaftos bolognai szósz, krémes besamel, és az a mennyei, illatos réteg, ami a sütőben aranybarnára pirul.

Egy tál ebből a cuccból, és garantáltan elfelejted, hogy nem került bele sajt vagy hús, és kimaxolhatod az olaszos életérzést!

A vegán pasta al forno egy igazán cuccos kaja, és persze, hogy van még vegán villantós recept ott, ahonnan ez jött! :)

Vegán chilis bab házi tortillachipsszel

Vegán sütőtökkrémes tészta

Vegán vadas zöldségpürével és zsemlegombóccal

Ha tetszett a vegán pasta al forno receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése