Street Kitchen

Vegánpokebowlmarinálttofuval

Vegán poke bowl marinált tofuval

Hozzávalók
200 g
főtt rizs
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
só, bors
2 tk
fokhagyma-granulátum
2 tk
fűszerpaprika
45 ml
olívaolaj
0.5 db
kígyóuborka
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
120 g
piros kaliforniai paprika
4 db
hónapos retek
250 g
marinált tofu
40 ml
szójaszósz
15 g
étkezési keményítő
1 db
avokádó
1 szál
újhagyma
2 ek
szezámmag
2 ek
savanyított lila hagyma
Az öntethez
3 ek
házi vegán majonéz
2 tk
sriracha szósz
20 ml
szójaszósz
bors

Elkészítés

A vegán poke bowl első lépéseként a főtt rizst elosztjuk két ételhordóban vagy tányérban.

A csicseriborsót sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a fokhagymaporral, a pirospaprikával és az olívaolajjal, majd egy serpenyőben, közepes lángon elkezdjük lepirítani.

Közben feldaraboljuk a zöldségeket. Az uborkát karikákra, a répát és a kaliforniai paprikát vékony csíkokra, a retket pedig szeletekre vágjuk. Ha a csicseriborsó megpirult, félretesszük egy tálkába.

A tofut felkockázzuk, egy tálba dobjuk, meglocsoljuk szójaszósszal, megszórjuk keményítővel, majd alaposan lepirítjuk egy serpenyőben, kevés olívaolajon. Amikor szép aranybarnák a kockák, kikapjuk őket egy tálba.

A főtt rizsre elkezdjük felsorakoztatni a zöldségeket, a pirított csicseriborsót és a sült tofukockákat. Az avokádót kettévágjuk, egy kanállal kiszedjük a húsát, majd vékonyan bevagdossuk és elterítjük a poke bowlunk tetején.

Egy tálban kikeverjük a vegán majonézt, a srirachát és a szójaszószt, megborsozzuk, és nyakon öntjük vele a poke bowlt. Megszórjuk szezámmaggal és vékonyra szeletelt újhagymával, és az egészet megkoronázzuk pár karika savanyított lila hagymával. 

A legjobb, hogy kedvedre variálhatod különböző zöldségekkel, így sosem lesz unalmas!

vegan-poke-bowl-marinalt-tofuval
Vegán poke bowl marinált tofuval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több vegán recept:

Tofurántottás szendvics

Vegán enchilada ragu babgolyókkal és házi laffával

Vegán taco

www.streetkitchen.hu

A poke bowl lényegében egy maradékmentő kaja, mivel szinte mindent bele lehet pakolni, amit otthon találsz a hűtőben. Végtelenféleképpen variálható, és emellett még nagyon laktató is.

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 adaghoz
200 g
főtt rizs
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
só, bors
2 tk
fokhagyma-granulátum
2 tk
fűszerpaprika
45 ml
olívaolaj
0.5 db
kígyóuborka
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
120 g
piros kaliforniai paprika
4 db
hónapos retek
250 g
marinált tofu
40 ml
szójaszósz
15 g
étkezési keményítő
1 db
avokádó
1 szál
újhagyma
2 ek
szezámmag
2 ek
savanyított lila hagyma
Az öntethez
3 ek
házi vegán majonéz
2 tk
sriracha szósz
20 ml
szójaszósz
bors

A vegán poke bowl első lépéseként a főtt rizst elosztjuk két ételhordóban vagy tányérban.

A csicseriborsót sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a fokhagymaporral, a pirospaprikával és az olívaolajjal, majd egy serpenyőben, közepes lángon elkezdjük lepirítani.

Közben feldaraboljuk a zöldségeket. Az uborkát karikákra, a répát és a kaliforniai paprikát vékony csíkokra, a retket pedig szeletekre vágjuk. Ha a csicseriborsó megpirult, félretesszük egy tálkába.

A tofut felkockázzuk, egy tálba dobjuk, meglocsoljuk szójaszósszal, megszórjuk keményítővel, majd alaposan lepirítjuk egy serpenyőben, kevés olívaolajon. Amikor szép aranybarnák a kockák, kikapjuk őket egy tálba.

A főtt rizsre elkezdjük felsorakoztatni a zöldségeket, a pirított csicseriborsót és a sült tofukockákat. Az avokádót kettévágjuk, egy kanállal kiszedjük a húsát, majd vékonyan bevagdossuk és elterítjük a poke bowlunk tetején.

Egy tálban kikeverjük a vegán majonézt, a srirachát és a szójaszószt, megborsozzuk, és nyakon öntjük vele a poke bowlt. Megszórjuk szezámmaggal és vékonyra szeletelt újhagymával, és az egészet megkoronázzuk pár karika savanyított lila hagymával. 

A legjobb, hogy kedvedre variálhatod különböző zöldségekkel, így sosem lesz unalmas!

vegan-poke-bowl-marinalt-tofuval
Vegán poke bowl marinált tofuval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több vegán recept:

Tofurántottás szendvics

Vegán enchilada ragu babgolyókkal és házi laffával

Vegán taco

Ha tetszett a Vegán poke bowl marinált tofuval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept