Vegán receptek

Vegánrakotthortobágyipalacsinta

Vegán rakott hortobágyi palacsinta

Hozzávalók
A palacsintához
350 g
finomliszt
300 ml
növényi tej
400 ml
szódavíz
étolaj a sütéshez
A töltelékhez
2 ek
olaj
300 g
csiperkegomba
1 szál
sárgarépa
(120 g/szál)
500 g
füstölt tofu
só, bors
4 tk
fűszerpaprika
2 tk
fokhagymapor
A paprikás öntethez
2 ek
olaj
4 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
3 db
paradicsom
(100 g/db)
2 db
tv-paprika
(100 g/db)
120 ml
víz
4 tk
fűszerpaprika
só, bors
4 ek
sűrített paradicsom
2 doboz
vegaföl
(150 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A vegán rakott hortobágyi palacsinta recept első lépéseként bekeverjük a palacsintatésztát. Ehhez a hozzávalókat egy nagy keverőtálban kikeverjük, majd a tésztát merőkanalanként adagolva, egy kiolajozott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.

A töltelékhez egy serpenyőben olajat hevítünk, és lepirítjuk benne az apróra vágott gombát és a reszelt répát. Hozzámorzsoljuk a tofut, fűszerezzük és tovább pirítjuk 6-8 percig.

A paprikás mártáshoz egy lábasban olajat hevítünk, és lepirítjuk benne a finomra aprított vöröshagymát. Mikor üvegesre pirult, mehet hozzá a zúzott fokhagyma, majd a felkockázott paradicsom és paprika is. Felöntjük vízzel, lefedjük, és 7-8 percig rotyogtatjuk közepes lángon. Ezután mehetnek bele a fűszerek és a sűrített paradicsom. 5-6 percig még rotyogtatjuk, majd egy botmixerrel krémesre turmixoljuk, és átszűrjük egy szűrőn. Végül belekeverjük a vegafölt is. 

A palacsintákba 2-3 evőkanálnyi tölteléket teszünk, és feltekerjük őket. Belesorakoztatjuk őket egy tepsibe, nyakon öntjük a paprikás mártással, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre. Tálalás előtt még megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

vegan-rakott-hortobagyi-palacsinta
Vegán rakott hortobágyi palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Hatalmas rajongói vagyunk a palacsintáknak, és nem csak az édes verzióknak! Sós kivitelben is bármikor jöhet egy jó paller! A vegán rakott hortobágyi palacsinta után próbáljátok ki ezeket a sós palacsintákat is:

Kapros-túrós palacsinta

Sós zöld palacsinta füstölt lazacos rántottával

Kínai újhagymás palacsinta

www.streetkitchen.hu

Ugyan nem a tipikus hortobágyi alapján készül, mégis annak egy nagyon király vegán változata ez a kaja. Húsevőknek is erősen ajánlott tenni vele egy próbát!

Hozzávalók

4 főre
A palacsintához
350 g
finomliszt
300 ml
növényi tej
400 ml
szódavíz
étolaj a sütéshez
A töltelékhez
2 ek
olaj
300 g
csiperkegomba
1 szál
sárgarépa
(120 g/szál)
500 g
füstölt tofu
só, bors
4 tk
fűszerpaprika
2 tk
fokhagymapor
A paprikás öntethez
2 ek
olaj
4 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
3 db
paradicsom
(100 g/db)
2 db
tv-paprika
(100 g/db)
120 ml
víz
4 tk
fűszerpaprika
só, bors
4 ek
sűrített paradicsom
2 doboz
vegaföl
(150 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem

A vegán rakott hortobágyi palacsinta recept első lépéseként bekeverjük a palacsintatésztát. Ehhez a hozzávalókat egy nagy keverőtálban kikeverjük, majd a tésztát merőkanalanként adagolva, egy kiolajozott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.

A töltelékhez egy serpenyőben olajat hevítünk, és lepirítjuk benne az apróra vágott gombát és a reszelt répát. Hozzámorzsoljuk a tofut, fűszerezzük és tovább pirítjuk 6-8 percig.

A paprikás mártáshoz egy lábasban olajat hevítünk, és lepirítjuk benne a finomra aprított vöröshagymát. Mikor üvegesre pirult, mehet hozzá a zúzott fokhagyma, majd a felkockázott paradicsom és paprika is. Felöntjük vízzel, lefedjük, és 7-8 percig rotyogtatjuk közepes lángon. Ezután mehetnek bele a fűszerek és a sűrített paradicsom. 5-6 percig még rotyogtatjuk, majd egy botmixerrel krémesre turmixoljuk, és átszűrjük egy szűrőn. Végül belekeverjük a vegafölt is. 

A palacsintákba 2-3 evőkanálnyi tölteléket teszünk, és feltekerjük őket. Belesorakoztatjuk őket egy tepsibe, nyakon öntjük a paprikás mártással, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre. Tálalás előtt még megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

vegan-rakott-hortobagyi-palacsinta
Vegán rakott hortobágyi palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Hatalmas rajongói vagyunk a palacsintáknak, és nem csak az édes verzióknak! Sós kivitelben is bármikor jöhet egy jó paller! A vegán rakott hortobágyi palacsinta után próbáljátok ki ezeket a sós palacsintákat is:

Kapros-túrós palacsinta

Sós zöld palacsinta füstölt lazacos rántottával

Kínai újhagymás palacsinta

Ha tetszett a Vegán rakott hortobágyi palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept